реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Навіть Сабодан засудив діяльність Каурова

Одним із ініціаторів блокування Катерининської церкви в Чернігові був такий собі Кауров з Одеси, якого прямо і відверто фінансують кремлівські структури
Саме Кауров привозив до Чернігова з Москви інструкції та гроші -- скажімо, саме після його чергового вояжу до Москви під церквою (!) стали крутити фільм проти ...НАТО. До чого тут церква -- не знає і сам Кауров. не випадково в Одесі його облили екскрементами.
І ось тепер архієрейський собор УПЦ Московського патріархату засудив нарешті діяльність цього "дєятєля". Залишилося собору під керівництвом митрополита Сабодана зробити ще один рішучий крок -- визнати антиправославним блокування православної церкви.

Як повідомив сайт УПЦ Київського патріархату, на Архиєрейському Соборі УПЦ(МП), який відбувся 21 грудня, розглянули питання про діяльність Валерія Каурова, лідера «Союзу православних громадян України», та прийняли відповідну резолюцію. За інформацією офіційного сайту УПЦ (МП), Собор засудив діяльність «політичних та навколоцерковних громадських організацій, зокрема, «Союзу православних громадян України», який очолює Валерій Кауров».

У Резолюції Архиєрейського Собору УПЦ (МП) від 21 грудня щодо діяльності Валерія Каурова сказано: «Від повноти Української Православної Церкви ми свідчимо, що діяльність громадської організації «Союз православних громадян України» не має відношення до Української Православної Церкви. Голова цієї організації, Валерій Кауров, не має права представляти позицію Української Православної Церкви та висловлюватись від її імені з будь-якого питання. Більш того, ми свідчимо, що окремі його дії та висловлювання спрямовані проти Української Православної Церкви та шкодять її спасительній місії в суспільстві.

Ми також засуджуємо так зване «політичне православ'я», яке передбачає внесення в церковну огорожу політичних гасел, оскільки це не відповідає духу Христової проповіді.

Ми вважаємо деструктивним втручання в церковне життя України політичних та навколоцерковних громадсько-політичних організацій, в тому числі закордонних, які підтримують антицерковну діяльність Валерія Каурова та його прибічників».

На офіційному сайті УПЦ (МП) розміщена «Довідка про діяльність керівника “Союзу православних громадян України” Валерія Каурова». Тут, з посиланнями на публікації сайту СПГУ «Единое отечество», аналізуються заяви Валерія Каурова, його рівень богословських знань. У матеріалі подані, зокрема, такі висновки:

– діяльність Валерія Каурова і СПГУ може нанести невиправної шкоди УПЦ (МП); СПГУ претендує на те, що тільки ця організація є єдиним виразником православної громадськості України;

– СПГУ може значно ускладнити стосунки між Церквою та державною владою в Україні;

– існує реальна загроза дестабілізації внутрішнього життя УПЦ (МП);

– СПГУ у своїй діяльності і заявах присвоює собі права церковного проводу... без церковного суду проголошуються анафеми як такі, що уже офіційно затверджені (зокрема, Главі держави); звучать абсолютно безпідставні звинувачення в єресі; члени СПГУ дозволяють собі відкрито критикувати як окремих архиєреїв УПЦ (МП), так і все церковне керівництво.

Як РІСУ уже повідомляла, на позачерговому з'їзді СПГУ 8 грудня під керівництвом першого заступника голови Олексія Добичина його часники ухвалили рішення щодо саморозпуску СПГУ й зняття його з реєстрації в Міністерстві юстиції України, як організації, що діє в розріз зі своїми статутними цілями й завданнями.

Разом із цим голова СПГУ Валерій Кауров провів у Києві альтернативний з'їзд цієї організації. Напередодні з'їзду Валерій Кауров звернувся до Предстоятеля УПЦ (МП) Митрополита Володимира (Сабодана) із проханням скерувати для участі в роботі з'їзду офіційного представника Київської Митрополії. У задоволенні прохання Митрополит Володимир відмовив, власноруч зазначивши на тексті прохання: «Це неможливо, тому що Ви виступаєте проти нашої Церкви".






Коментарі (0)
avatar