реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Журналіст "Білої хати" став лауреатом

11 грудня у приміщенні Міністерства охорони навколишнього природного середовища України були підведені підсумки конкурсу журналістських робіт «Збережемо разом!».
Конкурс було оголошено Мінприроди. Він проводиться вже вдруге. Мета конкурсу – привернення уваги української спільноти до проблем збереження довкілля, підвищення рівня екологічної освіти українців, формування екологічних цінностей та виховання дбайливого ставлення до навколишнього середовища та почуття відповідальності за власні вчинки.
До конкурсного журі, до складу якого входили керівники та фахівці Мінприроди, професійні журналісти та науковці, надійшло близько 100 робіт від авторів з різних куточків України.
При оцінці публікації, різних за проблематикою та стилем викладення, враховувались такі критерії як актуальність та новизна піднятих в них проблем. Оцінювалась і ексклюзивність інформації, фактологічне наповнення, соціальна значимість (корисність), рівень володіння автором темою. Журі також враховувало і стиль та логіку написання матеріалу та журналістську етику, що включало лаконічність та легкість до сприйняття тексту, його збалансованість, продемонстроване автором художнє і літературне майстерство, об‘єктивність та політична незаангажованість.

Жорстка конкуренція не дозволила виявити єдиного переможця конкурсу, тому журі визначило четверо переможців. Ними стали: журналістка газети «День» Гопко Ганна Миколаївна за статтю «Чи на правильному шляху міністри? На Бєлградському саміті розгорнулася дискусія – яким має бути ідеальне «докілля»; Прищепа Борис Онуфрійович зі статтею «Новий ліс виросте іще не скоро», яка розкриває проблематику нанесення шкоди природному середовищу внаслідок лісових пожеж на Херсонщині; Майстат Леонід Овсійович за матеріал «А що після нас» ( у газеті "Біла хата", яку видає редакція газети "Сіверщина") щодо проблеми збереження чистої води у м.Борзна Чернігівської області; та Микола Іванців, редактор газети «Воля народу»з м.Буськ Львівської області за роботу «Катастрофа: два виміри однієї біди».

Вітаємо нашого давнього автора і зичи мо нових творчих успіхів!






Коментарі (0)
avatar