реклама партнерів:
Головна › Новини › 

"Десна" програла Охтирці лише в серії пенальті

Дата: 31.10.2007
Початок: 18:30
Глядачі: 8000 (згідно інформації ПФЛ)
Оцінка поля: 3
Температура: 10
Ключовою в матчі стала 7-а хвилина другого тайму. Гості винесли м’яч у центр поля після чергової атаки “Десни”. Там його знову підхопили господарі і переадресували на правий фланг атаки на Бобовича. Боб тут же відпасував в центр на лінію штрафного майданчика, де Постолатьєв і Кучеренко опинилися проти двох захисників. Постолатьєв прийняв м’яч дещо незграбно і захисник відкинув кулю воротарю, але Кучеренко випередив голкіпера і одним дотиком забив гол. Та арбітр матчу Олександр Дердо зафіксував офсайд.
Після матчу фахівці пояснювали, що у момент, коли м’яч відлетів від Постолатьєва, Кучеренко дійсно перебував до воріт “Нафтовика” ближче, ніж захисники. І хоч Сергій отримав передачу від суперника, судді мали фіксувати “поза грою”.
На ту хвилину цифри на табло висвітлювали 1:0 на користь “Десни”. Виходячи з ходу матчу, переваги у два м’ячі чернігівцям напевно вистачило б для перемоги.
А так спрацював закон “футбольного бутерброда” – через чотири хвилини чернігівські захисники невдало винесли м’яч зі свого штрафного, внаслідок чого Котенко опинився сам на сам з Литвиним і без проблем пробив повз воротаря – 1:1.
Перший гол у матчі був забитий Єрмоленком з пенальті, який він сам же й заробив (нахабний прохід Руслана з середини поля у штрафний майданчик захисник і воротар “Нафтовика” перервали недозволеним прийомом).
У другому таймі, як і у двох додаткових, суперники боролися за м’яч переважно між штрафними майданчиками, загрожуючи воротам здебільшого зі стандартів. У деснянців також слід відзначити індивідуальний прохід того ж Єрмоленка, на завершальний удар якому просто не вистачило сил.
Серія пенальті. Першими били охтирці: Гігіадзе – вище воріт. Але й Єрмоленко не переграв воротаря. Далі Єсип, Постолатьєв, Харченко, Круковець і Валуца свої спроби реалізували, а ось у Кучеренка нерви цього разу не витримали. Тож удар Шарпаря вивів охтирців до ¼ фіналу Кубка України – 3:5.
“Десна” ж вдруге у своїй історії зупинилася на стадії 1/8.
На після матчевій прес-конференції першим до журналістів прийшов Валерій Городов: “Гра була рівною і бойовою, з числа тих, що подобаються глядачам. Від ваших вболівальників почув претензії до свого чернігівського колеги. Але матч закінчився у нічию. У чому його провина? У тому, що ми краще пробили пенальті?”.
Головний тренер “Десни” Сергій Кучеренко був явно засмучений результатом: “Ми ні в чому не поступалися більш класному і досвідченому супернику у сьогоднішньому матчі. Хлопці й так перестрибнули власні можливості і перевиконали завдання, поставлене перед чемпіонатом. Давайте заглянемо далі. На сьогодні клубна інфраструктура не відповідає баченню президента клуба Олексія Савченка і тим завданням, які він ставить перед командою. Та ентузіазму і можливостей президента клубу замало для її покращення. Поки що Савченко не може наприклад, відкрити фірмовий магазин “Десни” або розпочати ремонт на стадіоні і базі клубу. Він лише вкладає гроші, і чималі (перед матчем футболістам “Десни” було вручено вже четвертий автомобіль, цього разу Рустамову – авт.). Хотілося б , щоб його ентузіазм і фінансові можливості отримали взаємодію з боку влади. Бо дійсно класні футболісти, які дійсно здатні виконувати поставлені високі завдання, у стадіонівський гуртожиток просто не приїдуть.
Щодо вболівальників, то я готовий спілкуватися з тими хто завжди з командою – і у часи перемог, і у важкі часи”.
Про вболівальників скажемо окремо. Майже після кожного матчу на адресу клубу з ФФУ приходять “депеші” з чималими сумами штрафів за незабезпечення правопорядку на стадіоні. Чи то у Чернігові вболівальники з глузду з’їхали, чи то когось душить “жаба” від успіхів команди? Невже ми, а нас на трибунах багато тисяч, не наведемо порядок між собою?

Сергій Козлянський, прес-аташе ФК “Десна”






Коментарі (0)
avatar