реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Борис  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Борис ДОМОЦЬКИЙ » Суд за погані слова в Інтернеті
Суд за погані слова в Інтернеті
БорисДата: Середа, 14-Бер-12, 21:39 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 48
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Правду таки кажуть, що живемо наразі у часи так схожі на чітко визначені кілька тисяч років тому мудрими китайськими філософами. Он дивись, лишень одна судова система влади чого тільки варта!? Та й порядок відносин у суспільстві за системою" людина-людині" перетворився на сцену театру абсурду.
Нещодавно у Новгород-Сіверському районному суді розглянуто позов міліції про притягнення до відповідальності учениці Новгород-Сіверської державної гімназії імені К. Д. Ушинського за заявою директора школи за те, що вона, наче б то образила у мережі інтернет школу, педагогів тощо!? Досить скупу інформацію про цей маленький "скандальчик" подала місцева телевізія телекомпанії "Сіверська".
Невеличкий кількахвилинний сюжет лаконічно стиснув сутність події до слів працівника міліції, картинки з зали суду та показом спини батька засудженої до сплати, як сказано, невеликого для першого разу штрафу.
Подія, виходячи з сучасної заклопотаності людей на проблемі своїх фінансово-економічних негараздів, не знайшла поки що широкого розголосу. Хіба тільки ті, що напряму знайомі зі справою, між собою обговорюють опус з життя розрекламованої школи, завдяки присвоєння їй кілька років тому статусу Державної гімназії з легкої руки тодішнього президента Л.Кучми.
Статус надали, а проблем не забрали. А вони, як з чиєїсь вже не легкої руки - одна за одною було навалились на школу. То пожежу хтось сотворив страшну під час ремонту, то зруйнували колись найкращий у Союзі шкільний музей, з халепи відновлення якого все ніяк не вийдуть більше десяти років!?
А тут, на тобі, знайшлась "сучасна" хуліганка, просунута на мережі інтернет, що під чистую "обезчестила" храм науки, знань та виховання своїми каверзними висловлюваннями у бік педагогів чи то шкільного керівництва, а можливо навіть взагалі всього на світі!? Адже знаємо, які вони сьогоднішні діти ХХІ століття!?
На запитання про конкретику причини звернення через міліцію до суду, сам директор узагальнено посилається на " недобрі слова" юного створіння про школу, педагогів. А почути від господаря провідної гімназії у новгород-сіверській провінційній окрузі детального роз'яснення по, як кажуть у відповідних органах факту нічого не вдалось. Навіть з'ясувати більш конкретно щось про вихованку-підсудну не випало щастя. Дізнались лишень, що дівчина із села. І це вже від інших членів колективу почули, що вона з маленьких Форостович. Мабуть сьогодні чи не єдина представляла у Державній гімназії для обдарованих і малозабезпечених дітей(така здається назва закладу) учнівську молодь невеличкого населеного пункту. Сказали, що наче б то мала учениця якійсь конфлікт, що чи не турнула вихователя. Ну, а потім, як буває, з'їхала додому, де і проявила творчі "вольності" у сторінці Вконтакті з посиланням на недобру альма-матір!?
Розмірковуючи збоку над наслідками ситуації, якось ще сподівався почути про причину, про дитину, про її миттєвий шлях до суду від уповноважених осіб служби по роботі з неповнолітніми у райадміністрації - не вийшло. Їх ніхто не кликав на суд. Та й районний відділ освіти так само чи не вперше від автора цих рядків почув про подію у елітарній школі, яка зовсім не входить у перелік суб'єктів повноважень місцевої влади.
У цій історії, окрім суто психолого-педагогічних проблем, поставлених викликом ХХІ століття, ховається ще й велика бомба уповільненої дії щодо такого собі рецедиву радянської влади. Там зовсім просто вдалось розплодити Павліків Морозів по всій країні, а тут, дивись, щоб не вдалось так само просто повернути до білоруського варіянту, коли з юної пори всі почнуть боятися, як особистості зі свобідним розумом і мисленням, не опинитися завтра за поданням вчителя, перед відповідними органами. Адже неспроста початок телесюжету починається словами:
"Ніколи не будьте впевнені, що все те, що пишете в інтернеті, не буде використано проти вас. Нещодавно за свою витівку довелось відповідати школярці, вірніше її батьку - за неналежне виконання своїх батьківських обовязків..."
Ми навіть і побачити тепер не в змозі, чого ж там страшного "від душі" написала ця дівчина-хуліганка-блогер? Спочатку здавалось, що може використала матючний словник? Так ні, директор такого не підтвердив. А про інше й приводу нема чого говорити, бо навіть з екрану повідомили, що дівчина сама прибрала сторінку!? То ж чи була проблема взагалі!? Нажаль дівчина, отримавши у особі батьків мінімальний штраф, у Державній гімназії, за словами директора, не навчається, а тому кінці історії, здається, у ...воді!
Чому се на початку розповіді про реальну картину, а не вигадану ідилію, ми зробили посилання на далеких китайців з їхньою незрозумілою європейцем філософією? Тому що і ми увійшли у простір існування геть не зрозумілий. Адже тільки у ньому можуть покарати зовсім незрілу у своїх вчинках десятикласницю гімназії через кілька паскудних і жорстких слів на адресу нехай умовних, але все ж таки кривдників, а разом з тим закривати очі на злісних негідників!?
 
СпудейДата: Середа, 21-Бер-12, 00:00 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 144
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Загалом тут постає інше питання, цензури в інтернет-ЗМІ. Через це питання ламають списи провідні світові правники у сфери медіа, а Новгород-Сіверський суд ось так раз і вирішив це питання! Цензурі в інтернеті бути! Цікаво якими статтями користувалисмя пані суддя, що інкримінувала дівчині, і як вона розуміє поняття "соціальні медіа"?

Спудей
 
StanislavДата: Субота, 14-Квіт-12, 08:54 | Повідомлення # 3
Група: Видалені





Саме так, складний процес формування нового - інформаційного суспільства. Будуть суди, суперечки, різні думки, так і має бути, це новий процес. В ліберальному суспільстві система налагодиться, виникне нова інформаційна культура, нові дописувачі, які на рівні підсвідомості будуть розуміти те, що сьогодні лише формується.
 
Jenyavrolova1985Дата: Середа, 11-Лип-18, 22:57 | Повідомлення # 4
Група: Читач
Повідомлень: 11
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Очень интересно было почитать
 
InanimateДата: Середа, 10-Лип-19, 12:53 | Повідомлення # 5
Група: Читач
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Такими темпами уже и нельзя будет спокойно вызвать проститутку по вызову в Домодедово. Хорошо, что хоть сейчас можно, а то очень иногда бывает нужно. Да и девочки тем более такие красавицы и умницы, что просто слов не подобрать.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Борис ДОМОЦЬКИЙ » Суд за погані слова в Інтернеті
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: