Середа, 08-Лют-12, 22:29

НовиниРеєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Модератор форуму: finka 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Дебільний маркетинг – маркетинг для дебілів?
Дебільний маркетинг – маркетинг для дебілів?
finkaДата: Неділя, 18-Квіт-10, 18:22 | Повідомлення # 1
Дописувач
Група: Редакція
Нагороди: 10
Репутація: 6
Статус: Відпочиває
Недільний день. Великий ЕКО-маркет. Мій «покупцевий шлях» випадково проліг вздовж «стіни» з міцними алкогольними напоями. Не встигла вирішити, праворуч чи ліворуч повертати, як поруч опинилося миловидне дівча (макіяж виразний, фігурка – що треба, голосок – лагідний): «Щось бажаєте купити? Раджу ось цю горілку «…». Горілка має приємний легкий смак… Для пом’якшення до її складу входить глюкоза… Або візьміть ось цю «…» -- вона з настоянкою женьшеню. Або ось цю «…» Дівча цокотіло й цокотіло, а в моєму мозку поруч із списком продуктів, які треба придбати, виникло якесь неприємне відчуття. Щось було не так.

Я подякувала дівчині, повернула ліворуч і опинилася у «винному коридорі», а в ньому – також миловидні усміхнені юні дівчатка: «Щось бажаєте?»

Невиразне й неприємне відчуття не давало спокою, я зупинилася і вислухала міні-лекцію про «присмак чорносливу» і «легку терпкість», про солодкість і кислоту, про червоне й рожеве...

Дівчатка кліпали довгими нафарбованими віями і вправно розповідали про напої з виглядом неабияких знавців винної продукції. Однак…Вони не схожі були на тих, що настільки можуть бути обізнані в такому віці зі спиртним… У них були ясні очі, під очима не було «мішків», не трусилися руки… Я подумала про те, що справжні «знавці» перебувають зовсім в інших закладах – медичних чи наближених до них. Поставте біля алкогольних стін у магазині групу з таких «справжніх знавців» алкоголю – та звідти всі повтікають! Лише поодинокі «колеги знавців» зважаться придбати спиртне. Якщо матимуть гроші. І це було б найкращою ілюстрацією «корисності алкоголю».

І тут я збагнула, що саме не так: юні чернігівські дівчата -- цвіт нашої нації, майбутні матері -- цілеспрямовано поставлені кимось хижим, щоб рекламувати алкоголь, ту страшну речовину, яка вбиває в людях все людське. Хіба це нормально? Нас вважають за дебілів? Чи хтось хоче, щоб ми такими були?

Мені скажуть: це, мовляв, маркетинг такий, рекламний хід… А я думаю, що такий маркетинг або дебільний, або він нас з вами вважає дебілами. Або такими, що стоять на шляху до дебілізму. А як же в такому разі рекламувати алкоголь? – запитають маркетологи. А навіщо його рекламувати? Свиня багнюку й так знайде…

Проте, напевне, власники таких «маркетів» найбільший зиск мають у нас саме від продажу алкоголю, а не по-справжньому корисної продукції, тому й ставлять біля «алкогольних прилавків» юних дівчат. Тільки не треба думати, що все те мине безслідно…

Інеса ФТОМОВА

Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Дебільний маркетинг – маркетинг для дебілів?
Сторінка 1 з 11
Пошук:

корупція Партія регіонів Чернігівська ОДА Польща Чернігівська єпархія Тимошенко Інтермеццо армія Київський патріархат пожежі В.Чепурний сепаратизм Податковий кодекс Наливайченко Свобода хата Сіверщина вибори Верховна Рада єпископ Іларіон Новгород-Сіверський анекдоти Донецьк Чернігівщина поради профспілки СБУ ДАІ Білорусь Ніжин Оновлення країни митниця Чернігівська область міська рада РФ українська мова податки Просвіта москва Батьківщина Наша Україна Чернігівська обласна рада КРУ Україна Мена 2011 ВО Свобода пенсійна реформа БЮТ міліція область УПЦ КП Ющенко Янукович Крим УНП Корюківка Батурин Біла хата футбол кордон медицина Василь Чепурний грип Петро Антоненко УПЦ МП Конкурс Голодомор опозиція прокуратура газета євреї Росія гумор США Чернігів статистика МНС податкова уряд Азарова консультації анонс Одеса Катерининська церква Прилуки розпад Росії патріарх Філарет споживач аварія Десна пожежа Чернігівська Німеччина Путін кримінал Львів підприємці екологія тижневик Табачник

Блоґи "Сіверщини"

Панорами Чернігова

Завантаження ...

Інтернет-портал "Сіверщина" не є копією друкованого видання
При використанні матеріалів гіперпосилання на siver.com.ua є обов'язковим.
Створити сайт безкоштовно