Четвер, 09-Лют-12, 11:06

НовиниРеєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Модератор форуму: finka 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Раз петелька, два петелька…
Раз петелька, два петелька…
finkaДата: Четвер, 07-Січ-10, 21:14 | Повідомлення # 1
Дописувач
Група: Редакція
Нагороди: 10
Репутація: 6
Статус: Відпочиває
Взимку серед моїх улюблених занять – в’язання. Влітку – зовсім не те. Хоча влітку й день світловий довший, але влітку нитка немовби липне до пальців, петлі плутаються, узор неодмінно збивається, а плетиво, як правило, відкладається вбік до кращих часів.

Завжди з цікавістю роздивляюсь речі, які люди зв’язали собі самі – це зовсім інші речі, ніж куплені на базарі чи в магазині. Такі речі одразу помітні, від них струменить якесь тепле сяйво чи що…

…Зимової пори через чернігівський сквер переді мною йшла жінка у неймовірно гарній довгій в'язаній спідниці. Спідниця була блакитна з бежевими, коричневими, темносиніми й білими вкрапленнями, але навіть здалеку було видно, що плетена ця річ якось особливо.
Тендітна жінка йшла швидко, але мені було так цікаво, що я не втрималася й дорікаючи внутрішнім голосом собі за таку недоречну цікавість, наважилася її наздогнати, висловити комплімент з приводу спідниці. Трохи остерігалася реакції (мало що в людини на душі…), аж мої побоювання були марними! Жінка розсміялася і… розказала історію спідниці. Вона її зв’язала сама. Модель знайшла в одному із зарубіжних журналів по в’язанню. А дивно спідниця виглядає тому, що в’язана впоперек. Я так ніколи ще не в’язала, тож жінка прямо на ходу почала мені пояснювати, як саме це треба робити. Які ряди й коли потрібно зменшувати… Дуже цікава методика. Потім я сама пошукала цю методику і, напевне, також спробую що-небудь зв’язати.

В’язання – це цілий світ, який ніколи не може набриднути. Нещодавно надибала в Інтернеті сайт з прийомами японського в’язання. Враження: треба забути все, що знала до цього… А днями дізналася з Інтернету, що в у надзвичайно багатій на візерунки Скандинавії жінки, які в’яжуть спицями, вважаються…лінивими. А цінуються там рукодільниці, які в’яжуть на…голках. Ну, цього я взагалі поки що уявити не можу.

А нещодавно розговорилася із знайомою пенсіонеркою, яка розповіла цікаву історію. Колись у Чернігові навчалося багато в’єтнамців. І одного разу їхня улюблена викладачка з училища потрапила до лікарні. Хворіла кілька тижнів. То в’єтнамські дівчата прийшли її провідувати і принесли в подарунок комплект жіночої білизни, зв’язаний бавовняними нитками №80… Це був витвір неймовірної краси, просто диво якесь. Викладачка потім приносила його на роботу – показати колегам рівень мистецтва. Тож моя знайома пенсіонерка аж примружилася, пригадуючи оту красу: «Ви собі тільки уявіть! Нитки № 80 і – неймовірної краси мереживо!..»

А я собі думаю, що зима ще в розпалі, тож треба тримати спиці під рукою – попереду так багато неопанованого…

Повідомлення відредагував finka - П'ятниця, 08-Січ-10, 09:02

StanislavДата: П'ятниця, 08-Січ-10, 03:21 | Повідомлення # 2
Дописувач
Група: Друзі
Нагороди: 5
Репутація: 3
Статус: Відпочиває
Клас, приємно читати. Я не вмію вязати, колись в дитинстві пробував, але не навчився толком. Але, думаю, що кожна техніка, розкройка та навіть смак за яким ви обираєте визирунок чи номер нитки приносить у рукодільну річ стільки особистого, що будь яка техніка вязання може бути талановитою.

Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Раз петелька, два петелька…
Сторінка 1 з 11
Пошук:

підприємці медицина Білорусь Чернігівська ОДА Наливайченко Корюківка МНС патріарх Філарет БЮТ вибори євреї Верховна Рада Катерининська церква Чернігівська єпархія Свобода анонс аварія Чернігів Просвіта Василь Чепурний США Сіверщина єпископ Іларіон Батьківщина Податковий кодекс РФ Чернігівська обласна рада газета Наша Україна Донецьк тижневик Янукович армія профспілки розпад Росії податки 2011 москва ВО Свобода футбол кримінал прокуратура Львів міська рада область консультації Німеччина Ніжин Крим КРУ УПЦ КП Десна гумор грип Україна споживач пенсійна реформа ДАІ Інтермеццо Польща податкова Прилуки Тимошенко анекдоти Голодомор Росія сепаратизм УПЦ МП СБУ митниця Київський патріархат Партія регіонів кордон міліція екологія Табачник В.Чепурний картопля опозиція пожежі Петро Антоненко Чернігівська статистика пожежа Оновлення країни Севастополь корупція Конкурс хата уряд Азарова Новгород-Сіверський українська мова Чернігівська область Біла хата Чернігівщина поради Батурин Ющенко Мена УНП

Блоґи "Сіверщини"

Панорами Чернігова

Завантаження ...

Інтернет-портал "Сіверщина" не є копією друкованого видання
При використанні матеріалів гіперпосилання на siver.com.ua є обов'язковим.
Створити сайт безкоштовно