Субота, 31-Лип-10, 07:55

НовиниРеєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Модератор форуму: Василь 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Вийти з ґетто. Вийти з бункера
Вийти з ґетто. Вийти з бункера
ВасильДата: П'ятниця, 01-Січ-10, 10:56 | Повідомлення # 1
Редактор
Група: Редакція
Нагороди: 3
Репутація: 1
Статус: Відпочиває
Українці не почуваються господарями у своїй державі. Цьому є багато причин, але і п"ятирічне президентство Віктора Ющенка, який так багато говорить про українськість, не розбило бункерів ґетто. Редактор журналу "Український тиждень" Юрій Макаров пише:"Українські інтелектуали, люди розумової й творчої праці звикли до перебування у своєму льоху. Це не надто тепле й не надто зручне місце, проте воно дарує своєрідний мазохістський комфорт. Підвал як стратегічна позиція має тільки одну ваду: з нього можна волати, з нього можна просити, але з нього неможливо вимагати".

Власне, повертаючись до Президента Ющенка, треба сказати, що він і не робив ефективних спроб вивести українство з підвалу, попри відроджений Батурин і вшанування жертв Голодомору. Бо коли саме Ющенко присвоює посмертно звання Героя України якійсь єврейці-терористці Тані Маркус і їй бігом ставлять у Києві пам"ятник, то, як кажуть ті ж таки євреї, "я вас умоляю"... Тим паче, що такий прокол у Ющенка не один.

Зарахувати це до помилок, право на які має кожен, не варто. Бо їх не просто надто багато, а нема і не було стратегії українського відродження. Кірм слів, звичайно. Правильних. Але лише слів, які не стали ділом.

Тому українській інтелігенції треба не уповати на персоналію -- от залишимо цього Президента, бо він найкраще говорить про українські болячки! А на кожному своєму рівні виходити з ґетто. Бо таке враження, що євреї, які жили в ньому, давно з нього вийшли на весь білий світ, а українці так і трусяться в своєму вишиваному ґетто, боячись світових протягів.

StanislavДата: Неділя, 03-Січ-10, 02:07 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Читачі
Нагороди: 0
Браво, дуже влучно спрямований і емоційно справедливий допис, пане Василь. Допоки українські гуманітарії звіряють свої погляди з такою глибоко консервативною особистістю, як президент Ющенко або з якоюсь іншою особистістю, що прийде до нас з близького минулого, доти українці залишатимуться в тому самому глибокому маргінезі, куди їх так довго занурювали. Я нічого не знаю про подвиг Тані Маркус і не про неї тут насправді розмова, наскільки я зрозумів. Нам українцям потрібно ставати сучасними, наша консервативність має залишитися виключно академічною і/або релігійною, а не в підході до медіа, до урядування, до розваг, до щоденного вибору, до життя загалом. Модернізацію потрібно зробити новою українською національною ідеєю, я так розумію вихід з ситуації. І Ваш тезис про відхід від сподівання на владні персоналії, на сильну руку я розумію саме в цьому ключі. Сильні освіченістю, сильні технологіями (і не обовязково лише промисловими, а й вмінням написати допис на форум з мобільного телефону), сильні своєю супер мелодійною і гнучкою мовою, своєю євро визначеністю і відчуттям спільного з сучасною цивілізацією, ну і ще тисячі маленьких дрібязків які складаються в український калейдоскоп і слугують українській поступовості і прогресу.

ВасильДата: Понеділок, 04-Січ-10, 22:01 | Повідомлення # 3
Редактор
Пане Станіславе! Ви точно зрозуміли про що я пишу. дякую за розуміння. А про Таню Маркус -- ну, якщо її ні я , ні Ви не знаємо, то яка вона Герой України? Ще й до того ж -- терористка. А вельми патріотичний Президент Ющенко дав їй звання, якого не мають ні Василь Стус, ні Андрій Мельник, ні сотні українських патріотів, що боролись за Україну, а не за Совєтскький Союз... Але мова,дійсно, не про неї. Пане Станіславе, а коли Ви думаєте відвідати своє-дідівське село на Коропщині, про яке так смашно писали?

StanislavДата: Вівторок, 05-Січ-10, 09:09 | Повідомлення # 4
Лейтенант
Дякую, Василь. Село відвідаю при першій ж нагоді. Коли буду десь в радіусі 1000 км або менше від нього, обовязково відвідаю.

Звання героя дають далеко не всім героям. так було завжди і завжди буде. Державна відзнака це майже завжди коньюктура. Таня Маркус отримала орден по формі і по суті радянський за те, що вона вбивала і труїла фашистів... На мою думку нічого особливого, цей орден, коли він був ще з червоною колодкою отримали за схожі справи багато людей.

Памятник герою, насправді, це не фанфарний роззвін під горілку і мілітарістські марши з гучномовців, а щось інше. Це книжка в мякій обкладинці, це розповідь біля вогню, це картина намальована дитиною, це просто месадж на форумі, в газеті або у блозі. І люди менше всього будуть звертати чи є у героя зірочка з жовто-блакитною або червоною колодкою, головне щоб написано було тепло, щоб було зрозуміло.

ВасильДата: Неділя, 10-Січ-10, 08:02 | Повідомлення # 5
Редактор
Пане Станіславе, земляче! Пропоную завести Ваш блоґ на нашому сайті. Для цього на пошту надішліть своє фото і коротенько про себе, що вважаєте потрібним. Згода?

StanislavДата: Понеділок, 11-Січ-10, 01:41 | Повідомлення # 6
Лейтенант
Дякую, Василь. У мене є вже свій журнал. Я просто буду намагатися дописувати.

Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Вийти з ґетто. Вийти з бункера
Сторінка 1 з 11
Пошук:

ФСБ кримінал українська мова вибори Ясенчук гумор смерть Чернігівська область Чепурний штраф футбол Сіверщина Верховна Рада Наливайченко Одеса митниця США міліція Росія міська рада анонс Прилуки Чернігівська пожежа ПДВ євреї В.Чепурний аварія Янукович Свобода Київ БЮТ економіка Мазепа Ющенко Тимошенко Батурин Корюківка МНС Табачник Німеччина Стрижень уряд Азарова Голодомор прокуратура податкова Інтермеццо Катерининська церква ВО Свобода Путін Ніжин опозиція вена Польща поради Чернігів грип УНП Просвіта Біла хата УПЦ МП Петро Антоненко О. Ясенчук Новгород-Сіверський гроші ДАІ Стрижак медицина Ізраїль Іларіон Антоненко повінь податки пожежі Мена єпископ Іларіон Кордик анекдоти Севастополь Крим Китай УПЦ КП кордон Україна екологія Акурайку Десна Чернігівська єпархія уряд СБУ земля Конкурс Чернігівщина Партія регіонів споживач патріарх Кіріл статистика історія сепаратизм армія

Блоґи "Сіверщини"

Панорами Чернігова

Завантаження ...

Інтернет-портал "Сіверщина" не є копією друкованого видання
При використанні матеріалів гіперпосилання на siver.com.ua є обов'язковим.