Понеділок, 21-Трав-12, 20:18

НовиниРеєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум "Сіверщини" » Історія міст і сіл Чернігівщини » Ріпкинський » Любеч (подорож)
Любеч
OperatorДата: Неділя, 05-Сер-07, 16:00 | Повідомлення # 1
Прохожий
Група: Журналісти
Нагороди: 2
Репутація: 2
Статус: Відпочиває
Любеч - одне з найдревніших міст не лише району, а й держави. Згадується у давньоруському літописі "Повість минулих літ" у 882 р. В ХVІІ-ХІХ ст. Любеч був сотенним містечком, волосним центром, належав чернігівському полковнику П.Полуботку, родині Милорадовичів. Чисельність населення складає близько двох з половиною тисяч.

Шлях пролягає через села Рудка, Мохнатин, Кувечичи, Смолигівка. Відстань від Чернігова таким маршрутом близько 55 км. Для повернення був план прокататися іншим маршрутом - через Славутич і Михайло-Коцюбинське, але через відносно піздній виїзд довелося відмовитися і повертатися вже відомими дорогами. Були вони різної якості: від гладенького свіжого асфальту до побитого часом, та ділянки старої бетонки з широкими стиками - жах велосипедиста.

Щоб урізноманітнити подорож, вирішую відхилитися на польову грунтовку. Після Мохнатина стаю в полі і намагаюся обрати правильний напрямок, щоб часом не зробити зайве коло. Орієнтуюся за роздрукованою завчасно мапою та положенням сонця на дану годину - має бути ледь західніше півдня... Доки я сумнівався, до мене під'їзджає на "лисапеті" досить старенький дідусь, явно мене з кимось сплутавши. Він і допоміг остаточно зорієнтуватися. Вже потім я зрозумів, що він напевно поспішив до мене щоб рятувати коня, неподалік якого я зупинявся biggrin

Відвідую проїздом Москалі і Антоновичи і вирушаю до Кувечичей - назад на асфальт. Коли потім на польовій грунтовці мене поволі обганяла "Победа" М-20, склалося враження що потрапив крізь "дірку" в часі років на 40-50 у минуле. Тут і теорія викривленого простору, і про четвертий вимір згадалася... Але коли я його наздогнав і побачив що чоловік в кабіні балакає по мобільному, можна було заспокоїтися smile

У центрі Любеча зустрічаю пам'ятку - танк, аналогічний ріпкинському.

Дніпро із затоками. Помічаю табличку з попередженням про заборону перетину державного кордону. На самому березі розкидані групи відпочіваючих, а дещо далі встановлено чимало різноманітних вагончиків. Літні резиденції smile

З пагорбів Любеча можна спостерігати чудовий краєвид - луки і Дніпро. Шкода що у другій половині дня фотографувати доводиться проти сонця sad

Повернення досить приємне. Легкий західний вітерець тепер підганяє, а сонце дає лагідне світло, закочуючись за обрій.

В результаті маємо загалом 149 км пробігу, "фотосесію" і здорову втому.

.

Повідомлення відредагував Operator - Неділя, 05-Сер-07, 16:03

МайшевДата: П'ятниця, 17-Сер-07, 13:45 | Повідомлення # 2
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 1
Дуже цікаво! Чекаємо ще Ваші фоторепортажі. respect

SerjДата: Середа, 24-Жов-07, 11:42 | Повідомлення # 3
Оглядач
Група: Редакція
Нагороди: 1
Репутація: 0
Як на мене, одна з пречудових публікації. Від прочитаного отримав величезну насолоду, ніби сам подорожував. Сергій К.

OperatorДата: Неділя, 10-Сер-08, 15:47 | Повідомлення # 4
Прохожий
Схоже, той фотохостінг пішов у небуття.

"Ремейк" подорожі до Любеча: http://val.ua/culture/Culture/192481.html

StanislavДата: Середа, 20-Сер-08, 22:11 | Повідомлення # 5
Дописувач
Група: Друзі
Нагороди: 5
Репутація: 3
Скажіть, що цей форум перебирається на ВВ? Чи ці газети (і сайти) конкуренти, чи як?

ProminДата: П'ятниця, 26-Вер-08, 11:23 | Повідомлення # 6
Прохожий
Група: Читачі
Нагороди: 0
Репутація: 0
Для тих, хто планує поїздку в Любеч, рекомендую зайти до молодіжного центру "Промінь", що на вулиці Радянській 22 (між танком і церквою). В Моодіжному центрі Ви зможете отримати більше інформації про Любеч та домовитись про екскурсію.

Окрім того в Молодіжному центрі працює інтернет smile
Ласкаво просимо!

Пишіть нам на мейл yc.promin@gmail.com

OperatorДата: Вівторок, 05-Трав-09, 00:55 | Повідомлення # 7
Прохожий
Stanislav, без паніки wink Автор сам розмістив свій матеріал і тут, і там.

Форум "Сіверщини" » Історія міст і сіл Чернігівщини » Ріпкинський » Любеч (подорож)
Сторінка 1 з 11
Пошук:

21-Трав-12
- СТУПАК: «За утиски української діаспори Росію можн...
21-Трав-12
- Російська ліквідація і українська реакція
21-Трав-12
- Земельні паї для прокуратури
21-Трав-12
- Під час пожежі загинула людина
21-Трав-12
- "Ніч у музеї" з пістолетами і не тільки
21-Трав-12
- Чернігівщина з Європою торгувати стала більше
21-Трав-12
- Несподіваний ракурс: полонез Огінського у виконанн...
21-Трав-12
- Купляємо більше!
21-Трав-12
- Багаті ціни у бідній державі
19-Трав-12
- Кличко про Королевську

Чернігів гумор вибори кордон Партія регіонів уряд Азарова українська мова тижневик Чернігівщина газета корупція міліція Янукович опозиція Польща Чернігівська обласна рада Чернігівська область Інтермеццо УПЦ КП Біла хата Петро Антоненко Наша Україна консультації анекдоти Верховна Рада москва Україна Батурин Чернігівська грип Київський патріархат Десна удар Прилуки контрабанда митниця аварія пенсійна реформа ВО Свобода Сіверщина Голодомор 2011 кримінал екологія Просвіта США євреї ДАІ УПЦ МП Наливайченко поради МНС анонс Чернігівська ОДА Василь Чепурний єпископ Іларіон Чернігівська єпархія Мена Табачник армія Тимошенко Чернігівська міська рада В.Чепурний КРУ податкова область Новгород-Сіверський пожежа РФ статистика Німеччина Крим СБУ профспілки споживач Податковий кодекс БЮТ Корюківка податки Свобода Конкурс прокуратура підприємці Ніжин патріарх Філарет сепаратизм Катерининська церква погода пожежі хата Ющенко Львів міська рада Батьківщина футбол Донецьк УНП хабар розпад Росії Росія

Блоґи "Сіверщини"

Панорами Чернігова

Завантаження ...

Інтернет-портал "Сіверщина" не є копією друкованого видання
При використанні матеріалів гіперпосилання на siver.com.ua є обов'язковим.
Створити сайт безкоштовно