Середа, 08-Вер-10, 11:57

НовиниРеєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум "Сіверщини" » Чернігівщина » Чернігів сьогодні » Про те, що довкола (Погляд на життя Олександра ЯСЕНЧУКА)
Про те, що довкола
СпудейДата: П'ятниця, 06-Чер-08, 17:17 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Редакція
Нагороди: 0
Репутація: 1
Статус: Відпочиває
Життя в лікарні: фінансовий абсцесс. Лист - 1.
Доброго дня, шановні. Зараз, я тимчасово перебуваю в лікарні, але вражень з якими хотілося б поділитися, аж занадто. Тож і вирішив, те що не зможу викладати у формі статей на сторінках «Сіверщини», викладати у формі своєрідного щоденника на сайті. За назву дякую Олександру Бобку.
Не мною підмічено, що попередні покоління, вони якісь більш цілеспрямовані, от і в лікарні мій сусід по ліжку в палаті - старий тренер Юрій Іванович, позавчора залишився без великого пальця на руці, від порізу кістка загнила і її відрізали, але він не плаче, навпаки чітко та спокійно витримує всі процедури - уколи, перебинтування. Інший Алєксандрович підполковник, колишній військовий, вже 2 тижні вдома, але ходить до лікарні на перев'язки, то він під час операції, коли йому відрізали частину стопи, навіть жартував – Вам, що пилку принести з гаража, бо у вас вона тупенька? В сусідній палаті, лежать старенькі бабусі, в них по декілька переломів, пролежні – заживо гниють, але вони хочуть жити!
З таких людей цв'яхи би робити!
Поруч в сусідній палаті лежить 31-річний колишній браток, в нього депресія – хоче додому, і тому він кожного дня випивши медичного спирту «Септолу», плаче й розповідає як він любить свій дім.
Хотілося б розповісти про фінанси в лікарні. Перше, що ти робиш потрапивши до лікарні це здаєш різноманітні аналізи. Через деякий час тебе просять здати благодійний внесок на 25,00 грн, бо потрібні реактиви, окрім того здаються благодійні внески й на інші потреби флюрографію, УВЧ, в «сестринську», в «маніпуляційну», в останні два об'єкти - пігулками, милом, ватою, шприцами, і т. д. В мене самого на лікування пішло близько 800 грн, але це не рекорд, це ще й мало у порівнянні з іншими. Спасибі друзям, колегам що рідтримували, провідували мене. Щодо харчування, то на одного хворого виділяєтьсмя менше 2,00 грн на день, ось приклад меню: на сніданок – гречка, на обід суп майже без жиру, з горохом, на вечерю – пшоняна каша. Всі каші без жиру. До цього всього додається 4 окрйці хліба та кип'яток. Тож передачі з дому, дуже потрібні та популярні. В палатах лежить, по 5-ко чоловік, ліжка надані Німеччиною колись, як гуманітарна допомога. Хоч і заборонено палити, але смалять майже всі, на балконі. Хто бажає може за 20,00 гривень на добу орендувати палату самому, але там дуже нудно, принаймні я б не витримав.
Найкращим ресурсом лікарні є люди – медсестри, лікарі. Вони лікують, і якщо ти не даєш сам, не беруть хабарів.
Олександр ЯСЕНЧУК

Спудей

СпудейДата: Субота, 07-Чер-08, 15:41 | Повідомлення # 2
Підполковник
Лист -2. ВІЧ-інфікований сусід, несподіваний сюрприз.
Найбільше вбиває у лікарні – нудьга. Серед можливих розваг найпопулярніші це читання книг або газет, паління, розпиття спиртних напоїв, гра в карти. У нашій палаті вже більше місяця лежить колода карт, але ніхто в неї не грає. Також під столом, єдиним на всю палату, схожим на шкільну парту, за тиждень збирається пачка газет, в суботу санітарка їх викидає.
Відносно політики, то вся палата з нетерпіннням чекала коли посадять Луценка за грати – не дочекалась...
В сусідній палаті лежить цікава компанія, вони загоняються «по-білому» тобто наркомани, що колються, хоча я їх розумію, вони люди добрі, але немає внутрішнього тормозу.
Хотілося б вам описати свою палату, я з дитинства не лежав у лікарні, тож і не мав уявлення, що це. Як виявилося це приміщення, покрите блакитною фарбою, в якому розлита туга, єдина насолода балкон – з нього ти бачиш майже весь Чернігів.
Звичайно можна брати на прокат телевізор чи палату від 20,00 до 50,00 грн за добу, і жити самостйно, але ти не мажор.
Паціенти, щоб розслабитися купують медицинський спирт. Розводити його кажуть треба в пропорціх 1 до 1,5.
Цікаво поспілкуватися з медсестрами, ці молоді дівчини, спілкуються з різними хворими в томуч числі й бомжами та ВІЧ-інфікованими за 0,75 грн за паціента, шкода малих. Привозять якогось поламаного, а дівчата його розрізають, шпилять уколами, а потім підкалуються шприцами, а він добре, що не ВІЧ-інфікований – страшно...До речі, такі особистості потрапляли і до нас в палату, начебто одна в їх хвороба, а потім вияснялося, що вони хвори на туберкульоз чи вони типові наркомани, і в них пішло загноєнння вен.
Олександр ЯСЕНЧУК

Спудей

СпудейДата: Понеділок, 09-Чер-08, 19:10 | Повідомлення # 3
Підполковник
Лист – 3. Боже, збережі мені розум.
Лежати в лікарні, це також вислуховувати різні житейські історії. Мій сусіда по лікарні, 51-річний Валерій Герасімов, просить милостиню в переході біля «України». За його словами в день він збирає як мінімум 50-грн, а може й більше. Дають йому гроші, бо він дійсно викликає співчуття – маленький, худенький, з довгою бородою і на милицях. Будинку в нього немає, на початку весни в нього потонула жінка, і звідти його вигнали, сам він чернігівський. Каже, що працював колись токарем та водієм. А ще він сидів, бо був злодієм.
Ще один діяч працював охоронцем, два рази брав участь в штурмах підприємств (рейдерських атаках), а одного разу й відбивався.
- Ми засіли в кабінеті директора, - каже він, - і мали не допустити захоплення документів. Нападники, такі ж самі черті як і ми, лізли в вікна, ми їх поливали кипятком. Потім вони почали вибивати двері, та ми підперли їх сейфом.
Іноді вночі він молиться, зі словами «Боже, збережі мені розум.», - він наркоман і боїться, щоб у його голові не поселився хтось інший.

Спудей

Форум "Сіверщини" » Чернігівщина » Чернігів сьогодні » Про те, що довкола (Погляд на життя Олександра ЯСЕНЧУКА)
Сторінка 1 з 11
Пошук:

Антоненко О. Ясенчук єпископ Іларіон статистика Мена спорт пожежі українська мова БЮТ поезія армія Свобода Іларіон Наливайченко Янукович Катерининська церква повінь Польща Чернігівська Верховна Рада Чернігівська область анонс Ніжин Інтермеццо УПЦ МП Городня Прилуки МНС Батурин анекдоти Чернігівщина КРУ Сіверщина ДАІ податки Ющенко міська рада ФСБ кордон футбол Крим митниця Путін Ясенчук США Чернігів Новгород-Сіверський Петро Антоненко ВО Свобода уряд Азарова міліція Оновлення країни Кордик гроші вибори євреї Китай Голодомор Росія грип РФ Україна Просвіта Біла хата Корюківка ПДВ штраф медицина Чепурний Тимошенко кримінал економіка УПЦ КП В.Чепурний Одеса опозиція гумор поради Ізраїль Чернігівська єпархія Стрижак Мазепа Партія регіонів Севастополь москва екологія Конкурс СБУ пожежа Акурайку земля аварія УНП Табачник історія сепаратизм Десна податкова Німеччина Київ

Блоґи "Сіверщини"

Панорами Чернігова

Завантаження ...

Інтернет-портал "Сіверщина" не є копією друкованого видання
При використанні матеріалів гіперпосилання на siver.com.ua є обов'язковим.