реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Сіверщини" » Історія міст і сіл Чернігівщини » Бобровицький » Соколівка
Соколівка
bidavovaДата: Четвер, 11-Чер-09, 14:12 | Повідомлення # 1
Група: Читач
Повідомлень: 20
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває
с. Соколівка. Бобровицький район. Чернігівщина
Соколівка. Село Соколівка (до 1958 року - Дєдово) - центр сільської ради, вперше згадується в другій половині XIX ст. Як гадають краєзнавці, в корені старої назви села лежить слово «дід».
Соколівській сільській раді належать села Бірки (навколо села росли густі соснові бори), Красне (село, що виникло в красивому місці), Мочалище (виникло серед боліт, серед мокрого місця), Новоселиця (новозаселення, вже покинуте жителями село) і Рокитне (село, поросле вербами, рокитами). Усі ці села підчас окупації були спалені.
Територія сільської ради розташована на південному заході району, межує з землями Бригинцівської, Новобасанської, Пісківської, Старобасанської сільських рад Бобровицького району. На заході та на півдні – з землями Київської області.
Відстань до районного центру автомобільними шляхами - 45 км, до залізничної станції Бобровиця - 48 км, до обласного центру - 150 км. Село розташоване за 3 км від автомобільної дороги Київ-Суми.
За даними 2006 року на підвідомчій території проживає 477 осіб.
Уродженцем села Мочалище є Шуплик С.М. (1889-1956) - поет-партизан, учасник партизанської боротьби під час Великої Вітчизняної війни.

матеріал - Неофіційна сторінка м.Бобровиця bobrovica.at.ua

 
Форум "Сіверщини" » Історія міст і сіл Чернігівщини » Бобровицький » Соколівка
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: