реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Зведення з фронтів – вівторок, 11.01.2022

Казахстан. Не встигли росіянські «миротворці» туди заїхати, як місцева влада, котра їх запрошувала, уже показує їм на двері, причому у такому ж авральному порядку. Якщо вчора називали термін їх перебування – тиждень, то нині найвищий казахський керівник уже каже про два дні. «Через два дня начнется вывод контингента. Он займет не более 10 дней» — сказав Токаев – «Острая фаза антитеррористической операции пройдена».
Ну, якщо все так і дійсно буде, то багато хто сприйме це як поразку РФ. Потрачено мільярди рублів на перекидання військ, генштаб працював над логістикою, кращі кадри на це кинуті – і що у сухому залишку? Дякуємо, до побачення? Не, так мордор не звик.

А ще подумалося, що якщо раз на місяць одна з середньоазійських республік, членів ОДКБ, буде просити про тиждень присутності московського війська (за зразком Казахстану), то таким чином можна просто знекровити армію РФ без жодного пострілу.

Власне, чого Токаєв такий борзий – тому що йому і Китай, і Туреччина уже запропонувала допомогу військами для стабілізації ситуації. Чому це не було зроблено зразу – не скажу точно, але гіпотеза полягає у тому, що спочатку вони не хотіли лізти у вогонь, бо думали, що буде жорстко. Але якщо проаналізувати все, що нині відбувається, то народу немає сенсу воювати з Токаєвим особисто (якби не його дурний вчинок щодо «миротворців» РФ, наслідки чого він нині старається терміново загладити).

Народ злий на Назарбаєва і сім’ю, котра є символом колоніальної експлуатації Казахстану, накопичила мільярди доларів і вивела з країни. Токаєв порівняно з кланом Нурсултана – дрібна фігура, відповідальність загалом за це не особливо несе.

Але все ж трохи несе у тому сенсі, що не може критикувати Назарбаєва, бо він – ставленик його режиму. Тож нині істинне обличчя правлячого донедавна клану зображають в західній пресі.

Проте курс на ліквідацію правління сім’ї Назарбаєва, в тому числі економічних структур, уже дуже чітко проголошено, ворогами Токаєв назвав олігархів – ну а хто там був олігархом, крім клану Назарбаєва?..

***
Західний фронт. Ми традиційно не знаємо, що там говорилося протягом 7.5 годин у Женеві між делегаціями США та РФ.

Мінусом є те, що якщо сторони – затяті опоненти, то довго сперечатися їм немає сенсу. По 7 годин говорять друзі, говорять партнери, котрим є про що спілкуватися, у котрих є спільні проекти, котрі слід детально спланувати.

Плюс – заяви після переговорів для нас сприятливі. США не дозволить закрити двері в НАТО для жодної країни – заявили самі американці. Генсек НАТО заявив, що Київ має право захищатися, і НАТО йому в цьому допоможе.
Росіяни тільки змогли поплакатися: «Необходимо, чтобы Украина никогда, никогда, никогда не стала членом НАТО» - заявив Рябков.

Вражає віддаленість порядку денного від реальності. Україну в НАТО ніхто не бере, сучасне НАТО здатне на що завгодно, тільки не на напад на РФ – тим не менш, мордор упорото качає цю тему.

Ігор ЛУЦЕНКО



Теги:казахстан, Україна - НАТО, гібридна війна, переговори в Женеві, Ігор Луценко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar