реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Зустрічі в евакуації

Життя сповна сюрпризів... Людина в центрі на світлинах - Єжи Гоффман (Jerzy Julian Hoffman) - польський кінорежисер і сценарист. Прізвище знане й в Україні також. І мені пощастило познайомитись з цим Метром кіноіндустрії.

У свої 90 років пан Єжи міцно тримається, має світлу голову і цілком підтримує нас, українців.

Сам він також натерпівся від совєцької влади.... у віці 8 років (1940 рік) був вивезений разом із родиною до Новосибірської області, де вони жили в таборі «спецпереселенців» і працювали на заготівлі лісу. Там померли дід, бабуся, сестра бабусі та дядько Єжи Гоффмана...

Пан Єжи має чимало нагород і серед них є український орден «За заслуги» III ступеня».

Також на фото є двоє чудових людей з міста Ірпінь, котрі стали для мене майже рідні. Це пані Євгенія Шудря і пан Володимир Коскін. Війна... Зруйнована квартира в Ірпені... Важкий шлях до Польщі... Такі їх кроки до затишного чудового місця - Дому творчої праці Stowarzyszenie Autorów ZAiKS, де відбуваються такі неймовірні зустрічі.

Пані Євгенія знана в Україні дослідниця українського декоративного мистецтва й майстриня вишивки. Я щасливий, що саме вона передає свій досвід для моєї доньки (про це треба робити окремий допис).

Пан Володимир - визначний поет, прозаїк, публіцист і фотограф. Людина з відчуттям всього прекрасного. Його око зможе побачити найяскравіші деталі та дрібниці й закарбувати це для всіх нас у своїх світлинах.

Я вдячний долі за такі зустрічі. Творча українська спільнота тримається разом і щодня розповідає про звірства раzzистів в Україні....

Олександр МАЙШЕВ






Теги:Єжи Гофман, Олександр Майшев, Ірпінь, Україна - Польща


Читайте також



Коментарі (0)
avatar