реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Знову брехня московського владики Климента

Є такий архієпископ у московській церкві - Ніжинський Климент (світське ім'я - Олег Вечеря), що очолює інформаційно - просвітницький відділ УПЦ Московського патріархату.

Постійні фейки, брехня по- нормальному кажучи, його профіль. Так ось і щойно його контора розмістила інформацію про перехід парафії в селі Ковпита Чернігівського району до української церкви. Пише відомство владики Климента, що напередодні священик московського патріархату о. Тарас Свистун із Пакуля провів збори громади в кількості 40 осіб, які висловились за московський патріархат.

Брехня полягає в тому, що, по-перше, про ті збори ніхто не знав, а по-друге, було присутніх не 40, а 26 осіб. Серед яких - двоє школярів, які, як відомо, права голосу не мають.

Натомість другого дня, як було широко оголошено, пройшли справжні збори за участі більше 120 осіб, в тому числі 40 людей приїхали із села Жидиничі, яке входить до Ковпитської сільради і де хочуть взагалі утворити окрему парафію української церкви.

Так ось на цих зборах дали слово і о. Тарасу, який, яко істинний галичанин, агітував за московську церкву. Але поліщуки, ці вперті та "змосковлені" сіверяни, не послухалися і проголосували за перехід до української церкви. "С14", якою владика Климент лякає обивателів, зняли на відео хід зборів з виступами селян. Але саме відео вл. Климент чомусь не приклав до інформації про збори в Ковпиті. Як і не розповів, який щойно був від московської церкви нездалий священик о. Віктор Волін, що його з радістю селяни позбулися.

Отже, 113 селян проголосували за перехід до православної української церкви, 7 були проти і 4 утримались.

І останнє - сайт інформаційно- просвітницького відділу УПЦ МП, яким керує владика Климент, зареєстрований в Російській Федерації. Шоб надьожно контролювать!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:УПЦ МП, Ковпита, Василь Чепурний, перехід парафій, архієпископ Климент


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
""С14", якою владика Климент лякає обивателів, зняли на відео хід зборів з виступами селян. " - де відео? а ось те, як правосеки та інша мерзота штовхають і ображають батюшок УПЦ - в мережі багато, про це не хочете розповісти?
avatar
2
Многие сепары со сталинского патриархата именуемого в простонародье РПЦ завоют. А между тем Климент Вечеря и его кантора получают инструкции и финансирование из кремля. На протяжении 20 лет РПЦ массивно зомбировала и запугивала простых жителей Украины. А теперь когда их начали гнать в зашей, они придаются манипуляциям и другим кгбешным интригам на которые они мастера. Обещаю вам господа сепары этот номер не пройдет пакуйте чемоданы и валите в путиностан в конслагерь, ходите хрестным хороводом и лобызайте иконы палачей и маньяков таких как: Сталин, Иван Грозноы, Николай 2 кровавый и т.д.
avatar