реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Село Ковпита переходить в українську церкву

Сьогодні збори мешканців сіл Ковпита та Жидиничі (це одна сільська рада) Чернігівського району проголосували за перехід парафії в єдину помісну православну церкву України. Досі в селі діяла парафія УПЦ Московського патріархату.

Вчора ж три священики московсього підпорядкування провели в селі свої збори, на які зібралися аж 26 осіб, в тому числі двоє школярів (!). Натомість на збори по переходу парафії прийшли 124 мешканці сіл ( у Ковпиті проживає біля тисячі жителів). З них 113 проголосували за перехід до української церкви, 7 були проти і 4 утримались. Відтепер храм має перейти в руки громади української Церкви, а громада московського патріархату має право служити в іншій хаті, або ж подавати на почергове блгослужіння...

Варто відзначити, що за московську цкркву у Ковпиті виступають старі комуністи та регіонали, також інструкції надає відомий народний депутат від БЮТ, що є за МП. Але воля переважної більшості селян очевидна і зафіксована голосуванням.

Регіонали\бютівці намагаються зачепитися хоч якось за Ковпиту і перевертають все з ніг на голову - мовляв, хай українська церква подає заявку на почергове богослужіння. Не лукавте! Це якраз московська громада, яку ви сором'язливо називаєте "старою церквою", щоб не називати російською чи московською, - хай подає. А ключі від храму мають бути передані сільрадою керівництву української громади! І дотримання закону тут вже залежить як від сілської голови, так і від районної влади - на зборах був присутній заступник голови районної ради Володимир Поліщук.

Отже, другим селом, яке перейшло в області до української Церкви, стала Ковпита. І це ще не кінець...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:перехід парафій, УПЦ МП, Василь Чепурний, Ковпита


Читайте також



Коментарі (0)
avatar