реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Зміна режимів: переходимо до практики

Попереднім дописом провів невелике дослідження щодо сприйняття аудиторією ФБ ідеї зміни режимів у Росії та Білорусі як стратегічного завдання для українців.

Якщо коротко, то критика зводиться до наступного. Невідомо ще, чи воно нам потрібно. Та й незрозуміло як. Та й нІколи нам.

Результат, вважаю, загалом позитивний. Починаємо переходити до практики. От, виникла, наприклад, ідея припинити видачу росіянам шенгенських віз. А це досить потужний важіль впливу, якщо ним правильно скористатися.

Найперше, це сигнал середньому класу РФ, що його життя буде змінюватися кардинально і явно не в кращий бік, якщо Путін залишатиметься при владі. Відсидітися в кафешках, в навушниках і з ноутбуком, не вийде. Як говорить класика радянського кінематографа, "сядут усє!"

Єдине, що я б підійшов до цього питання більш творчо. Щоб меседж був виразніший, і більш однозначний.
Наприклад, можливий такий підхід.

Обмеження в'їзду росіян в цивілізовані країни пояснюється тим, що серед них можуть бути носії злочинної, екстремістської ідеології - рашизму. Ті, хто підтримують агресію проти України, пропагують символи тоталітаризму, виправдовують злочинні дії керівників СРСР, паплюжать європейські цінності, розповідають мешканцям цивілізованих країн, яку історію вони повинні знати, які памятники шанувати і т.п., становлять загрозу для громадянського миру, моралі і безпеки країн перебування.

Цих носіїв ідеології рашизму цивілізовані країни, звичайно, мають право депортувати.

Але депортація коштує грошей. Тому при видачі візи в європейські країни було б доцільно брати письмову розписку з громадян РФ, що вони не є носіями ідеології рашизму (з деталізацією по пунктах), а також резервувати на їхніх карткових рахунках певну суму (300-400 Євро), яка буде використана в разі примусової депортації.

Вважаю, цілком робоча схема. І виховна, до того ж.

Максим РОЗУМНИЙ



Теги:Максим Розумний, широка війна, режим Путіна, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar