реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Злочини у сфері оподаткування

На жаль, на сьогодні злочини у сфері оподаткування все ще залишаються актуальними.

Тому важливим завданням чернігівських податківців є проведення оперативних заходів щодо легалізації „тіньової” економіки та недопущення використання схем ухилення від оподаткування.

У таких схемах, як з’ясувалося, задіяні і деякі підприємства Чернігова.

Низка їх керівників з метою приховування реальних доходів від оподаткування, виплати зарплати „в конвертах” проводять незаконні операції з конвертації безготівкових коштів у готівку.

На виконання спільного плану боротьби з виплатою заробітної плати в „конвертах” співробітниками головного відділу податкової міліції міста спільно з прокуратурою встановлено факт грубого порушення чинного трудового законодавства службовими особами одного з підприємств. Його працівники були переведені на 0,25 ставки, але фактично працювали цілий робочий день. Вони отримували заробітну плату за 0,25 ставки, а залишок отримували в „конвертах”. У жовтні поточного року по даному факту було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1, ч. 2 ст. 172 Кримінального кодексу України.

Ще одним „гарячим” напрямком є викриття фактів незаконної діяльності у сфері грального бізнесу. З початку введення в дію Закону України „Про заборону грального бізнесу в Україні” вилучено 57 одиниць грального бізнесу на загальну суму 288 тис. грн.

Сергій Бойко, перший заступник начальника ДПІ у м. Чернігові, начальник головного відділу податкової міліції




Теги:податкова міліція, зарплата в конвертах, гральний бізнес


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Конкретно, что этим, служебным лицам, грозит за грубое нарушение КЗОТа?
А то ч. 1, ч. 2 ст. 172 КК никому не понятна!
avatar
2
А є якийсь толк сплачувати податки? Я, не бачу!
avatar