реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Експерт: «Легалізацію грального бізнесу в Україні перетворили в нездоланний квест»

Голова Всеукраїнського об’єднання роботодавців галузі відпочинку і розваг Ігор Макієвський висловився про легалізацію грального бізнесу в Україні, як повідомляється на порталі Рейтинг Букмекерів:

«У Верховній Раді зараз розглядають законопроєкт 2713-д – про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор і лотерей.
У всіх інших бізнесах податок беруть з обороту. Тобто, з кількості грошей, які отримує той чи інший вид бізнесу. Але в гральному бізнесі – своя специфіка. Тут є виграші. І обкладатися повинен не оборот, а дохід (сума ставок, зменшена на суму виграшів). Раніше такого поняття не було, бо не було грального бізнесу. Тому така норма закону необхідна. Це правильно», – розповідає Макієвський.

«Якщо підсумувати норми, прописані в законопроєкті 2713-д, з рядом норм закону про легалізацію грального бізнесу, ми отримаємо в результаті фактичну неможливість ведення цього самого бізнесу. Зібравши воєдино податкові та нормативні вимоги, ми прийдемо до того, що цей ринок, ще навіть не почавши працювати, скоротиться до мінімального розміру. Говорити про детінізацію точно не доводиться.

Найцікавіше, що в пояснювальній записці до законопроєкту 2713-д самі законодавці визнають, що роблять умови ведення грального бізнесу в Україні максимально складними.

У світі існує два підходи для такого виду бізнесу: низькі податки та дорогі ліцензії – або високі податки й дешеві ліцензії. А у нас хочуть зробити й податки високі, і ліцензії дорогі. Тим самим ринок грального бізнесу в Україні підкошують на корені. Законодавець сам зазначає, що такої вартості ліцензії, як пропонують в Україні (2 млн доларів для Києва та 1 млн для інших регіонів), немає ні в одній країні», – заявив голова Всеукраїнського об’єднання роботодавців галузі відпочинку і розваг.



Теги:Верховна Рада, гральний бізнес, споживач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar