реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

З’їв сирок – привіт, стафілокок!

Спостерігаючи, як народ прямо на вулиці купує на розкладках дрібних торговців глазуровані сирки, звісно, підозрюєш щось не дуже добре, але ж не настільки…

Сирки купують мами улюбленим чадам, сирки купує зголодніла молодь. Шматочок сиру – та ще й у шоколаді, та з крапелькою варення… Майже геніальний мікс корисних речовин. До того ж, медики нас давно переконали, що сир містить кальцій, отже потрібен організму. А все найкраще -- дітям! І якось не дуже хочеться думати про те, якими руками той сирок зроблений, звідкіля привезений, а головне – де він зберігається вночі, якщо не проданий. Здається до гастрономів та супермаркетів – більше довіри. Якраз…

Нещодавно у пресі оприлюднили результати незалежної перевірки глазурованих сирків.
Перевірка спричинила просто шок: з 12 перевірених екземплярів 11 у жодному разі їсти не можна було. До того ж, один сирок взагалі містив надзвичайно підступний мікроб, який має назву золотистий стафілокок. Таке повідомлення розмістив «medplys.ru».

Ще у сирках містились такі «дрібнички», як 1000-кратне перевищення вмісту дріжджів. Чим це загрожує? А тим, що ваше чадо може після споживання сирка отримати не лише розлад травлення і ґрунтовно засісти на горщик, а ще й тривалий час потерпати від дисбактеріозу, порушення обміну речовин і взагалі розладу функцій травлення.
А ще половина перевірених зразків містила кишкову паличку, яка також провокує розлад шлунково-кишкового тракту, від якого страждають і нирки, і печінка.

Ну а ще у кількох пробах взагалі були наявні плісняві гриби, які при потраплянні в організм (а надто – дитячий!) розладнують імунну систему, дитина страждає від незрозумілих болей у животі, страждає від проносу та нудоти.

Експерти наголошують, що причина цього всього одна – недотримання санітарних та гігієнічних норм на підприємствах.
Як не лають радянський період, але тоді на молочних заводах у штаті була навіть педикюрниця, яка перевіряла нігті працівників. Адже пошкодження на руках також можуть стати джерелом інфекції для інших людей.
Дріжджі та пліснява у сирках свідчать про те, що для їх виготовлення використовують неякісні прострочені продукти – масло, сухе молоко. Справа в тому, що білкова отрута діє дуже довго і отруєння токсинами від розпаду білків дуже серйозне.
Тож, перш ніж купити дитині або собі глазурований сирок, варто серйозно замислитись: чи не замінити його фруктом (в ідеалі – із власного саду)?

Глазуровані сирки, золотистий стафілокок, розлад травлення, кишкова паличка, мікс, пронос, дисбактеріоз




Теги:пронос, кишкова паличка, золотистий стафілокок, Глазуровані сирки, мікс, розлад травлення, дисбактеріоз


Читайте також



Коментарі (0)
avatar