реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Кишкова паличка проти економічних лібералів

Україна тимчасово заборонила з країн Євросоюзу імпорт деяких продуктів рослинного походження без надання офіційного документа про проведені дослідження на наявність бактерії групи кишкової палички. -AAA+Про це повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на Держветфітослужбу України.
До списку заборонених продуктів внесено картоплю, помідори, цибулю, капусту, моркву, буряк, огірки, бобові та деякі інші.

Таке рішення ухвалено Міністерством аграрної політики і продовольства України та Головною державною інспекцією з карантину рослин з метою попередження ввезення на територію України небезпечних продуктів рослинного походження.

Нагадаємо, в Європі від кишкової інфекції, викликаної бактерією E.coli, вже загинуло більше 50 людей.

Число тих, що заразилися кишковою паличкою в Європі перевищило 4 тис. осіб.

Небезпечна кишкова інфекція в Європі спочатку була зафіксована на півночі Німеччини. Спочатку експерти вважали, що джерелом хвороби стали імпортовані з Іспанії огірки, помідори і салат.

Випадки інфекції зафіксовано у 12 країнах.

Експерт Всесвітньої організації охорони здоров’я попередив, що у німецьких епідеміологів залишилося вкрай мало часу для пошуку джерела високопатогенної кишкової палички, що викликала масштабну епідемію
Zik



Теги:кишкова паличка, Овочі, інфекція, ліберали


Читайте також



Коментарі (0)
avatar