реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Життя після вибухів

На арсеналі під Ічнею ще лунають поодинокі вибухи, але вже вкрай рідко. Протягом доби пожежно-рятувальні підрозділи три рази залучалися на гасіння пожеж настилу в лісі та сухої трави окремими осередками на загальній площі 0,55 га поблизу селища Дружба. Постійно чергують 8 пожежно-рятувальних розрахунків на автоцистернах для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж.

Піротехнічні підрозділи продовжують роботи з очищення 10-кілометрової території навколо місця вибухів. Як повідомили в управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій, за один день відпрацьовано 6 заявок та вилучено 254 вибухонебезпечних предмета. Всього з початку робіт відпрацьовано 259 заявок, вилучено 2289 вибухонебезпечних предметів

Більше 700 працівників різних служб та більше 150 одиниць техніки продовжують працювати в зоні надзвичайної ситуації.

Тим часом комісії встановлюють стан пошкодження будинків та господарських приміщень. Особливо постраждали селище Дружба та село Августівка. В останньому повністю зруйновані 4 будинки. Загалом пошкоджено 112 будинків, квартир та інших споруд у 20 населених пунктах Ічнянського району. На щастя, жертв нема. Щоправда, дехто не може дошукатися своєї худоби, яка від вибухів забігла в невідомому напрямку.

Ремонти у постраждалих селах ведуться активно. Як відзначалося на засіданні обласного оперативного штабу, на ці потреби виділено 2,7 тисячі листів шиферу, 104 листи скла, 1,3 тисячі квадратних метрів плівки, а також 220 кілограмів цвяхів та дві тисячі штук цегли із створеного резерву будівельних матеріалів. У наявності в резерві ще залишається 1,3 тисячі листів шиферу, 100 квадратних метрів плівки, 7,3 тисячі кілограмів цементу, 36 кубічних метрів брусу дерев’яного, 5,5 тисячі кілограмів фарби, понад 3,3 тисячі кілограмів руберойду, 120 кілограмів цвяхів.

Цікаво, що передбачено навіть ремонт димарів у 40 хатах – бригада пічників приступає до роботи в Августівці, Дружбі та Ічні.

Директор Ічнянського заводу сухого молока Віктор Кияновський повідомив про перерахування підприємством 90 тисяч гривень фірмі, яка займається відновленням будинків у селищі Дружба, де й був епіцентр вибухів.
"Голос України"

Фото Ігоря ВОЛОСЯНКІНА



Теги:Августівка, Віктор Кияновський, 6 арсенал, ДСНС, вибухи під Ічнею


Читайте також



Коментарі (0)
avatar