реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Жителі Ічнянщини самі охороняють військовий склад

Після вибухів на складах в Калинівці, всі почали говорити, а як же арсенали оберігають. «ТСН» вирішила проїхатися на Чернігівщину, де розміщено одне з найбільших складів. Його площа 600 га. Як охороняють арсенал і як вразі чого захистити людей з навколишніх сіл, дивіться у сюжеті.

Жахлива дорого через ліс і чагарники, здається там нема життя. І от без жодної таблички з інформацією про населений пункт починаються хати. Але й написів не потрібно, одразу видно, склади зовсім поруч.

Село Лучківка. Хат на 10. Одне з найближчих до Ічнянських складів з боєприпасами. Звідси до КПП кілометрів зо три. І життя військових тут дійсно переплелося із побутом – люди зробили собі паркан з контейнерів з боєприпасів.

Тут пильно стежили за подіями в Калинівці, де вибухали склади. Обговорюють версії про безпілотники, диверсії на інших військових об’єктах. Тут люди самі живуть поруч із потужним арсеналом, тому помітно нервуються.

Як евакуювати людей з цих глухих лісів раптом що, міркують чиновники. На карті склади межують із Ічнянським національним природним парком, поруч два десятки населених пунктів. За надзвичайною ситуацією потрібно буде евакуювати понад 20 тисяч місцевих жителів.

Тому люди самі насторожі і готові допомагати в охороні артилерійських складів, щоб туди ніхто чужий не проникнув. Сказали – зробили. Щойно журналісти «ТСН» заїхали в село, хтось із місцевих вже подзвонив куди треба і за знімальною групою миттю приїхали на військовому «УАЗику». А це лише у селі, до арсеналу ще далеко.

Документи перевірили і попередили, щоб навіть не думали наближатися до огорожі складів.

Знімальна група вирушила до сусіднього села, але й тут одразу зупиняють. Цього разу військові у балаклавах і зі зброєю. Без жодних жартів попередили, далі ні ногою. Свою суворість до знімальної групи пояснили так, місцевим не дуже подобаються чужинці, отже присутність журналістів у близькому до складів селі вже вдруге здали ті ж люди, які перед цим гостинно приймали їх на подвір’ї. І те, що знімальна група «ТСН» не змогла наблизитися до огорожі військової частини, журналістів не засмутило, втішило.

https://www.youtube.com/watch?v=7lGupknFnkE



Теги:артсклади, Калинівка, Ічнянський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar