реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вибухи складів зброї – вітання Порошенку?

У місті Калинівка, що у 20 кілометрах від Вінниці близько 22:00 26 вересня почали вибухати снаряди на складах із боєприпасами та зброєю. Першими про це повідомили місцеві мешканці у соціальних мережах. За їх інформацією, поруч є житові будинки. Вибухи чутно на великій відстані від Вінниці, а помітно як вибухають снаряди навіть за 40 км від епіцентру події, розповіли «Главкому» місцеві мешканці.

Для всіх мешканців Калинівки, Сальника та Павлівки, для яких несуть загрозу вибухи на складах боєприпасів, організована евакуація мешканців, повідомила прес-служба Вінницької ОДА.

Через вибухи повністю закритий для руху поїздів залізничний перегін Сосонка-Калинівка. Рух залізничного транспорту не здійснюється по обох коліях перегону. Всього змінено маршрути руху 14 поїздів.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. «Терміново виїхав з групою офіцерів ГШ до Калинівки - на місце надзвичайної ситуації», - написав Муженко.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також прибув до Вінниці, для координації дій з ліквідації надзвичайної ситуації із загорянням на складах боєприпасів неподалік від міста. Населення евакуюють з 10-кілометрової зони. У 10-кілометровій зоні від вибуху боєприпасів під Вінницею здійснено оповіщення жителів міста і населених пунктів і проходить евакуація населення.

У Генеральному штабі ЗСУ не виключають, що причиною виникнення пожежі на складах в Калинівці могла стати диверсія. Про це повідомив спікер Генштабу Богдан Сеник.

Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 691 чоловік та 149 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС — 195 чоловік особового складу та 49 одиниць техніки (у т.ч. літак АН-32 П), Національної поліції — 270 чоловік особового складу та 60 одииниць техніки, Національної гвардії України 136 чоловік особового складу та 29 одиниць техніки, Міністерства оборони України 30 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки, у тому числі 2 пожежних танки, ВАТ «Укрзалізниця» 3 пожежних потяга.
Крім того, на місці працюють 30 медиків та 10 карет швидкої допомоги.

Це вже четвертий склад в Україні, що вибухає. Навіть якщо зважати на російську диверсію, все ж постає питання – чому в умовах війни склади зі зброєю так охороняються? Чому ніхто з армійських високопосадовців не відповів за халатність? Сподіваємося, що хоч вибухи в день народження Президента стимулюють владу до якихось ефективних рухів, а не тільки до балачок і виправдань.

Повністю патеріал читайте в сьогоднішньому номері газети "Сіверщина". Передплата - по всій Україні!



Теги:диверсія, Калинівка, ДРГ, день народження Порошенка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Колись давно, ще в радяеські часи А.Макаревич співав пісню, яка мала назву "Імітація". Так от через 30 років, виявляється, вона знову актуальна! Бо все, що в цій країні відбувається, іншім словом ніж "імітація", важко і назвати.
avatar