реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Жінки з громадської організації очистили 36 колодязів

Громадська організація «Сороптимістки» об’єднує жінок, які пережили важкі медичні моменти у своєму житті, але не здалися, а вирішили ще й допомагати іншим. Ця організація міжнародна і на Чернігівщині її клуб діє досить активно. Зокрема, вагомою справою стало очищення колодязів, яке цей жіночий клуб зініціював.

Валентина Хуторненко, членкиня клубу і багатолітня очільниця обласного Дитячого фонду, часто буває в районах області і, як сільська людина, з болем спостерігала запущеність колодязів у селах, де нема централізованого водопостачання. Якість води там буває жахливою. А вода – основа здоров’я. Плюс демографія, коли в селах мало здорових чоловіків, які могли б ті колодязі почистити.

«На одному з форумів сороптимісток у Києві ми познайомилися з колегами із Данії, - розповідає Валентина Хуторненко. – Вони пообіцяли фінансове сприяння для важливих соціальних проектів. На своєму засіданні ми розпочали проект «Криниці», спонсором якого й стали датчанки».

Перший проект реалізували в селі Горбове Куликівської ОТГ – склали кошторис робіт, знайшли виконавців. Спершу відкачали електронасосами воду, а потім чоловіки вичерпали багно, що було на дні, повиймали каміння та дошки, що там були. У селах Бакланова Муравійка та Вершинова Муравійка цієї ж ОТГ почистили 15 колодязів.Та найбільш ефективна співпраця у жіночого клубу з Сосницькою ОТГ – місцева влада виділила для співпраці з ними спеціального працівника і, як наслідок, якісна вода вже є у 15 колодязях Сосниччини. Громада ж ремонтує накриття колодязів та заміняє кільця, де є потреба.

«Ми вибираємо колодязі, де беруть воду вдови, одинокі жінки, які не можуть самі організувати чищення, - продовжує Валентина Хуторненко. – Раніше чистили колодязі толокою, а зараз цього нема. Один колодязь обходиться у дві тисячі гривень».

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"
Фото з сайту Сосницької ОТГ



Теги:якість води, Сороптимістки, Сосницька ОТГ, чиста вода, Валентина Хуторненко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar