реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Жінки йтимуть на пенсію разом з чоловіками

Уряд Миколи Азарова пообіцяв МВФ за півтора місяці розпочати пенсійну реформу, внаслідок якої жінки виходитимуть на пенсію не в 55, а в 60 років.
Таке зобов‘язання, як пише інтернет-видання Економічна правда, міститься в оновленому меморандумі про співпрацю між Україною та МВФ у межах кредитної угоди stand-by від 28 липня 2010 року.

Підвищити пенсійний вік МВФ радить українському урядові давно. Причина - стрімко зростаючий Клацнути дефіцит Пенсійного фонду, який нині, за словами Азарова, становить 60 мільярдів гривень. Ще два місяці тому називалася цифра 30 мільярдів.

Згідно з меморандумом, вже менше, ніж за місяць, а саме, до 10 грудня 2010 року Кабмін має направити до Верховної ради законопроект щодо проведення пенсійної реформи. Документ повинен передбачати низку норм, які збільшують доходи і зменшують видатки Пенсійного фонду.

Досягти цього уряд планує за рахунок легалізації зарплат і збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. Зміна віку має початися з 2011 року і триватиме поступово - додаватиметься по шість місяців щороку.

Тільки на пенсійній реформі уряд у 2011 році уряд розраховує заощадити 4,8 мільярда гривень.

Недавно обіцяли інше

Намір підвищити пенсійний вік для жінок суперечать нещодавнім заявам чільного урядовця Клацнути Сергія Тігіпка про відмову команди Януковича від тих планів. На початку листопада віце-прем‘єр заявив, що український уряд вирішив відмовитися від підвищення пенсійного віку для жінок і таким чином скасувати одне із зобов‘язань перед Міжнародним валютним фондом.

За словами Тігіпка, таке рішення Кабінет міністрів ухвалив 2 листопада – напередодні приїзду до України місії МВФ, яка, перевіривши виконання урядом Азарова умов співпраці, має вирішити долю наступного траншу кредиту для України на суму понад 1,6 млрд. доларів.

Тоді Тігіпко сказав, що Кабмін не просто скасував свої зобов‘язання, а знайшов інші джерела фінансування бюджету та Пенсійного фонду замість підвищення пенсійного віку для жінок.

"Ми знайшли компенсатори, які допоможуть фінансово зняти це питання, щоб ми не підвищували пенсійний вік для жінок. Ми остаточно вже прийняли рішення ", - запевнив віце-прем‘єр, щоправда не уточнивши суть урядових пропозицій для МВФ щодо альтернативних джерел наповнення дохідної частини державного бюджету.

BBCUkrainian




Теги:Тігіпко, Янукович, пенсія, пенсійний вік, пенсійна реформа, МВФ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
АНЕКДОТ:

Жили-были старик со старухой.
- Дед, у нас, кажется будут дети...
- Еще бы! Ведь завтра пенсию получаем.

avatar