реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Зернові коридори і чому вони так заважають московитам

Увесь світ уважно спостерігає за тим, чи курсують кораблі з України, що наповнені українським зерном. Але мало хто розповідає правду, що то за зерно і кому воно вкрай потрібно.

Хто хоч трохи цікавився якістю українського зерна, знає, що Україна виробляє зернові, які не є якісними. Наше зерно здебільшого не відповідає вимогам для виробництва дорогих типів макаронів, з нього не роблять високоякісне борошно... одним словом "не круасани печуть з українського зерна". То навіщо воно у світі і чому цікавість до нього щороку зростає?

Все просто - українське зерно ідеально підходить для виробництва етанолу. Так-так - це звичайний спирт для харчової, фармацевтичної і УВАГА!!! нафтохімічної промисловості. Це мільйони тон речовини, яка чудово заміняє або доповнює нафту.

Для розрахунку можна прийняти, що з одного кілограма українського зерна виробляється приблизно від 0,5 до 0,7 літра високоякісного етанолу.

А тепер порахуйте, скільки нафти може замінити українське зерно у світі. Вартість етанолу найнижча в США і складає не менше 0,6 долара за літр на біржах. Тобто, літр етанолу, який виробляється максимум з 2 кг зерна, коштує приблизно 22 грн. А українське зерно купують не дорожче, ніж по 0,31 долара за кіло та виробляють з нього етанол, який коштує не менше 0,8 доларів за літр.Тут математика дуже проста: 2 кг зерна дає 1 літр етанолу. 0,31+0,31 .... = 0,8. Або не менше 25% прибутковості.

І це цифри з мінімальним виходом етанолу і мінімальною ціною на нього. Насправді, сучасні технології дозволяють з 2 кг зерна отримати до 1,5 літра етанолу і його вартість може сягати 1,1 долара за літр. Або 0,62 долара перетворюються на 1,6 долара. І це все в мільярдах літрів.

Цікава математика, правда?
От тому московитам і пече, що світ виробляє з українського зерна етанол, чим здешевлює пальне у світі, менше купує нафти і знижує ціну нафтопродуктів у світі та робить московицьку нафту нікому не потрібною.
Але...

Що ж ми продаємо, а самі не виробляємо цей етанол? Точніше, виробляємо надто мало. І для виробництва етанолу підходить не лише зерно, а й купа іншої сировини. Згадайте, як у 90х в Україні гнали самогон ледь не з табуреток. Це той самий спирт сирець, з якого потім отримують етанол.

Уявіть собі на мить, що в Україні дозволили у кожній оселі виробляти спирт сирець (самогон) з дозволом його продавати (здавати) виключно ліцензованим компаніям, які у свою чергу перетворять його на етанол або просто експортують за кордон.Уявили?

Оті всі рештки овочів та фруктів перетворились би не гроші. Оті всі пусті поля були б засаджені тим, що дає гроші. Кожна бабуся, сидячи на вимерлому хуторі, могла виробляти те, що дає гроші. Варіантів тьма, з чого робити етанол.
Але ж... але ж...

Продаємо зерно, з якого найбільший зиск має маленька купка людей, які майже не діляться грошима ані з державою, ані з людьми. І українці не знають, де заробити бодай якусь додаткову копійчину, топчуть те, що могло б дати значний прибуток.

Тішить лише те, що ми значною мірою паскудимо настрій московитам. Ну хоч щось...

Анатолій ЯРОВЕД



Теги:олігархат, Анатолій Яровед, Зерно


Читайте також



Коментарі (0)
avatar