реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Земля має бути недешевою

З метою виконання наданих законодавством повноважень, протягом 9 місяців поточного року спеціалістами інспекції проведено 1335 перевірок громадян та суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана із використанням понад 238 тисяч гектарів земель на території Чернігівської області.

В ході проведених перевірок виявлено 708 порушень вимог земельного законодавства на загальній площі 172 тисячі гектарів.

Під час перевірок державними інспекторами накладено адміністративних стягнень на загальну суму 86,2 тисячі гривень, з яких 64,9 тис. гривень сплачено порушниками добровільно. По решті заборгованості матеріали направлені до органів Державної виконавчої служби для примусового стягнення

Окрім цього, нараховано шкоду, завдану державі, у розмірі 1 515,3 тис. грн., з них 236,3 тис. грн. сплачено в добровільному порядку. По решті заборгованості матеріали направлені до органів прокуратури для відповідного примусового стягнення.

Для приведення у відповідність з чинним законодавством прийнятих рішень, до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування направлено 110 клопотань.

Статистика перевірок свідчить, що протягом вказаного періоду найбільше порушень виявлено на землях сільськогосподарського призначення (504 порушення, 71 % від виявлених), з яких істотна частка полягає у використанні земель без наявності правовстановлюючих документів на землю.
Аналізуючи вищенаведене, вкотре звертаємося до землевласників та землекористувачів з проханням не порушувати земельне законодавство, хоча б для того, щоб у подальшому не нести відповідальність ні перед Законом, ні перед власною совістю.

В.СМАЛЬ,
начальник управління контролю за використанням та охороною земель Держсільгоспінспекції в Чернігівській області






Теги:землекористувачі, оренда землі, Держсільгоспінспекція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar