реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Земля дешевою не буває

Прокуратура відстоює інтереси держави, яка не отримала встановлену законом плату за передану в оренду 1000 га землі, - повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

З метою припинення фактично безоплатного користування землею, прокурор Бахмацького району звертається до суду з позовом про внесення змін у договір оренди землі площею більше 1 тис. га в судовому порядку.

З квітня минулого року, згідно законодавства, орендна плата має становити 3%. Зокрема, цей орендар має сплачувати більше 220 тис. грн. На жаль, не повідомляється - хто є тим хитромудрим орендарем.

Прокуратурою Бахмацького району встановлено, що відповідно до договору оренди цієї земельної ділянки, переданої ще у 2004 році Бахмацькою РДА в користування приватній структурі, розміром орендної плати визначено 0,28% від нормативно-грошової оцінки землі — менше 20 тис. грн.

Пізніші вимоги орендодавця привести умови договору у відповідність до норм закону в частині розміру орендної плати орендарем ігнорувались.

Порушення виявлене в ході вивчення прокурором стану законності щодо своєчасного внесення змін до договорів оренди землі відповідно до вимог Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» та Податкового кодексу України.



Теги:прокуратура Чернігівської області, оренда землі, Бахмачький район


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Хтось різницю у 200 тис. грн. клав у кишеню. Хай живе українська прокуратура і суд!
avatar