реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Збираються хуторяни на місці хутора

Біля Сосниці був колись хутір Чащі (наголос на другому складі). Післявоєнна хвиля укрупнення та не перспективності сіл змела його з лиця землі, але не з пам’яті колишніх хуторян. Тож щороку з ініціативи земляка, головного лікаря обласної дитячої лікарні Олександра Карети вихідці з Чащів збираються на його місці – згадати, пом’янути, поплакати і посміятися.

Олександр Карета поставив тут великого хреста, який оберігає могили предків від наступу загарбницьких городів. "Чащівський цвинтар пережив Чащі", -- написав сосницький поет Микола Адаменко. Але тепер щороку 7 липня колишні чащів'яни приїздять на це місце, Олександр Карета везе бідон юшки і хуторяни згадують минуле життя та розкручують плетива життя теперішнього.

Також щороку збираються і вихідці з хутора Баланін Бахмацького району. Там теж лишилися тільки могильні пагорбки. А колись були і люди привітні, і садки великі, і чудова джерельна вода.

Тепер колишні хуторяни збираються край діброви біля пам’ятничка померлим своїм землякам. Як завжди, перед присутніми виступив ансамбль „Золоте перевесло”. Колективу вже більше тридцяти літ, у репертуарі добра сотня пісень. "Голос України"

На фото: колишні хуторяни в пісню переливають свою любов і жалі. По центру – лікар Олександр Карета



Теги:хутори, Чернігівська обласна дитяча лікарня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar