реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Сім’я отруїлася грибами, одна дитина померла

Неблагополучна сім’я з Олександрівки Добрянської громади отруїлася грибами, які назбирав у лісі глава сім’ї. Мати дітей каже, що відварила їх та зварила з картоплею і тверджує, що самі гриби діти не їли, тільки картоплю. Як наслідок – п’ятирічна дівчинка померла у лікарні, а двох дітей віком 3 та 6 років реанімаційними автомобілями з обласної дитячої лікарні відвезли до столичної спеціалізованої лікарні «Охматдит». Ще один хлопчик, семимісячний, перебуває в обласній лікарні виключно через те, що є нетранспортабельним. Як повідомили в лікарні, він перебуває на апараті штучної вентиляції легень.

Біолог з Чернігівського Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка Юрій Карпенко пояснив, що родина їла не зморшки, як думав глава родини, а отруйні строчки. «Цей гриб небезпечний для печінки людини і для нервової системи. Невеликі концентрації можуть викликати блювоту, порушення травної системи. Більш великі концентрації сприяють тому, що людина може впадати у кому. Токсини не утилізуються і термічно не знешкоджуються», – розповів Юрій Карпенко.

За словами Юрія Карпенка, їстівний гриб має характерну видовжену ніжку та конічну шапочку. Строчок же схожий на мозок людини.

Як розповіла староста села Наталія Бочарова, ця родина з 2012 року перебуває на обліку соцслужб. Шість років тому було ініційовано позбавлення батьківських прав, але суд став на сторону батьків. Нині мати цих дітей вагітна шостою дитиною.



Теги:Чернігівська обласна дитяча лікарня, Добрянська ОТГ, Юрій Карпенко, Олександрівка, отруйні гриби


Читайте також



Коментарі (0)
avatar