реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Засуджені ліпили снігові скульптури

В установах виконання покарань Чернігівської області вже традиційно пройшов конкурс снігових скульптур. Ініціатором заходу виступило управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області, а засуджені ідею підтримали та створили дивовижні скульптури.

Подивитись на мистецтво засуджених змогли представники спостережних комісій, громадськості та засобів масової інформації.
Журі – адміністрація установ і рада колективу засуджених визначили найкращі скульптури. Враховувалась важкість виконання, актуальність і символізм.

За процесом творення снігових скульптур могли спостерігати усі засуджені. Кожен із них переконався, що виготовлення снігових скульптур вимагає від творців особливого підходу, великих зусиль та витримки. Однак це варто цього, бо надзвичайні відчуття викликають фігури, виліплені зі снігу. Вони кожного з нас повертають у світ дитинства та казки, роблять добрішими та щирішими.

Скульптури, створені в різних установах відрізнялись. В Чернігівській жіночій виправній колонії № 44 створювали казкових яскравих героїв. Вони подарували неабияку радість малюкам Будинку дитини та захоплюючий творчий процес засудженим мамам.

Юнаки Прилуцької виховної колонії створювали спортивні машини «Формули – 1» й фортецю з гарматами.
Засуджені Домницького виправного центру № 135 виліпили героїв байок і народних казок.

В Менській виправній колонії № 91 створили 10 льодових скульптур. Засуджені презентували замки та автомобілі, шахову дошку із шаховими фігурами з льоду та кубки переможців.

Конкурс завершився, велику насолоду отримали всі учасники, а кращі – нагороди. Скульптури ще деякий час будуть дарувати добрий настрій всім, хто їх споглядає.

Проведення подібних заходів сприяє розвитку ініціативи і творчості засуджених, прагненню до самовдосконалення та прискоренню їх виправлення та ресоціалізації.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області








Теги:Домницька колонія, Прилуцька колонія, пенітенціарна служба


Читайте також



Коментарі (0)
avatar