реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чи можна бути хабарником у тюрмі?

Співробітники Управління СБ України в Чернігівській області викрили та припинили протиправну діяльність старшого інспектора управління Державної пенітенціарної служби, який вимагав та одержав неправомірну вигоду від мешканця Чернігівської області.

Капітан внутрішньої служби, зловживаючи службовим становищем, вимагав 26 тисяч гривень за сприяння начебто безпроблемному зарахуванню абітурієнта до відомчого навчального закладу.

1 липня ц.р. в рамках кримінального провадження правоохоронці затримали службовця у центрі міста одразу після одержання ним обумовленої суми.

За матеріалами УСБУ прокуратурою Чернігівської області стосовно зловмисника розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Шановні громадяни! Нагадуємо, що в Управлінні діє "телефон довіри" — (0462) 676-208, за яким жителі Чернігівщини мають можливість повідомити про факти вимагання коштів та інші корупційні діяння посадових осіб. Інформація, яка надійде за цим номером, обов’язково буде перевірена. За результатами перевірки згідно з чинним законодавством будуть прийняті відповідні рішення.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області



Теги:пенітенціарна служба, хабар, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar