реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Заступника міського голови Чернігова затримано

Служба безпеки України повідомила про затримання заступника міського голови Чернігова Віктора Геращенка за підозрою у привласненні бюджетних коштів. Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливою заставою в розмірі 32 мільйонів гривень. Затриманий заявив, що таких грошей у нього нема.

Як повідомила прес- служба СБУ, слідчі СБУ зібрали докази про привласнення підозрюваним коштів на закупівлі трансформатора для Чернігівської ТЕЦ, яка була пошкоджена російськими обстрілами весною минулого року.
Обладнання придбали за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову. При цьому збитки державі сягнули понад 30 мільйонів гривень. Ця сума підтверджена ініційованими СБУ судово-товарознавчою і судово-економічною експертизами, які проводив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз. Для реалізації запланованого Геращенко координував дії з керівництвом компанії-постачальника, йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили чиновнику про підозру ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Заступнику міського голови Чернігова загрожує до шести років тюрми.

В той же час виконувач обов’язків міського голови Олександр Ломако заявив, що це є черговою спробою чиновників з центру паралізувати роботу міської ради та її виконавчих органів. Під час підготовки до опалювального сезону за те, що пройшли минулий. Адже саме Віктор Геращенко є керівником штабу підготовки міста до опалювального сезону та опікується поверненням в управління містом Чернігівської ТЕЦ, яка перебувала в оренді.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"

Фото зі сторінки Генеральної прокуратури



Теги:Корупція, Олександр Ломако, Віктор Геращенко, СБУ, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar