реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чернігів: обшуки у міській раді

Сьогодні зранку виконувач обов'язків міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомив, що у будівлі міськради СБУ проводить обшуки у справі щодо купівлі трансформатора для Чернігівської ТЕЦ.

Тоді, після обстрілу росіянами ТЕЦ, якби трансформатора не було, була б велика ймовірність, що у великої частини міста могло б не бути світла.

Олександр Ломако запевнив, що керівники служб міськради спокійні: «Тому, що цей трансформатор купували у постачальника напряму, якщо між постачальником і покупцем — міськрадою були б якісь ФОПи чи там якісь там інші підприємства, очевидно питання могли б бути. Але ми абсолютно спокійні».

Посадовцям інкримінують купівлю трансформатора у посередника за завищеною ціною — на 15 мільйонів гривень дорожче за ринкову вартість, йдеться в ухвалі Шевченківського районного суду Києва.

Відповідно до висновку аналітичного дослідження, «Інвестиційна рада» придбала вказаний трансформатор у приватного підприємства «Запоріжтрансформатор», за ціною 53 456 346 грн. ... Згідно з висновком експерта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України встановлено, що ринкова вартість станом на 18.07.2022 трансформатору складала 39 мільйонів гривень. ... Втрати активів бюджету Чернігівської міської ради під час закупівлі трансформатора 15 000 000 гривень.



Теги:Чернігівська міська рада, Чернігівська ТЕЦ, Олександр Ломако, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar