реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Заспівають в честь Бориса і Гліба

6 серпня за церковним календарем – мучеників благовірних князів Бориса і Гліба, перших руських святих, канонізованих православною церквою. На їх честь названо величний Борисоглібський собор міста Чернігова, збудований у ХІІ столітті на території Дитинця.

6 серпня о 12.00 в Борисоглібському соборі відбудеться представлення оновленої експозиції, окрасою якої є срібні царські врата. Наукові співробітники Національного архітектурно-історичного заповідника “Чернігів стародавній” розкажуть про архітектурні особливлості та історію Борисоглібського собору, благовірних князів Бориса і Гліба та музейні експозиції, які розміщені в старовинній споруді.

У програмі й концерт духовної музики у виконанні лауреатів всеукраїнських та міжнародних конкурсів Лариси Роман (сопрано), Юлії Денисенко (сопрано), Оксани Антоненко (фортепіано).

В програмі благоустрою території Валу відбудеться представлення декоративно-металевих вказівників пам’яток архітектури, які створені ковалем Віталієм Омельяненком та декоратором-оформлювачем Олегом Родіним



Теги:Борисоглібський собор, Чернігів стародавній, храмове свято


Читайте також



Коментарі (0)
avatar