реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Запрацював штаб охорони лісів

Анонсований головою Чернігівської обласної державної адміністрації Андрієм Прокопенком план захисту лісів від їх нещадної вирубки наразі вилився у початок роботи обласного штабу. «Ми зробили відкритий анонс і запросили до роботи всіх бажаючих – громадськість та активістів, щоб разом протидіяти нелегальним рубкам лісів та прихованим деревообробним пунктам, - каже Андрій Прокопенко. - Лише у такій тісній та прозорій співпраці можна кардинально змінити ситуацію у сфері лісництва Чернігівщини».

Визначено три пріоритетні напрямки роботи штабу: стовідсоткове забезпечення підключення до системи електронного обліку лісозаготівельних підприємств області; протидія нелегальним рубкам, для цього відпрацьовується взаємодія правоохоронців, екоінспекції та громадськості; виявлення незаконних деревообробних пунктів, притягнення правопорушників до відповідальності.

Як повідомила на засіданні штабу в.о. начальника Державної екоінспекції в області Валентина Дзюба, завдяки громадським активістам у 2019 році на території області виявлено 13 незаконних вирубок. Сума збитків склала близько 6 мільйонів гривень. Усі матеріали передані до правоохоронних органів.

Проте найбільшою проблемою є так звані колгоспні ліси. Це дуже значні площі, які фактично ж безгосподарними. Скажімо, у Корюківському районі це 1860 гектарів, у Козелецькому – 198, Срібнянському – 266, Чернігівському – 95, Бахмацькому – 1000 гектарів. Вже давно громадськість, а за ними і районні ради, як, скажімо, Семенівська та Чернігівська, вимагали передати ці ліси у комунальну власність громад. Але досі обласна влада робила все, щоб цього не трапилося.

«Будемо приймати обласну Програму охорони лісів та водних об`єктів Чернігівської області. Проєкт документу вже є. Доопрацюємо з урахуванням ідей та пропозицій від громадськості, депутатів та подамо на найближчу сесію обласної ради, – повідомив Андрій Прокопенко. – Впевнений, що всі фракції підтримають це рішення задля збереження лісів».
"Голос України"



Теги:Андрій Прокопенко, Чернігівська ОДА, вирубування лісів, колгоспні ліси, Семенівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar