реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Замість районної газети - "бойовий листок" нардепів?

Газету «Панорама» від 17 серпня доставили працівники «Укрпошти» передплатниці Чернігівської районної газети «Наш край» Аллі Нехай зі Льгова. На виданні так і написано: «Вместо «Наш Край» (стилістику збережено).
Село Льгів обслуговує пересувне відділення №13. Його начальниця Олена Кінашук прокоментувала ситуацію так:
– «Нашого краю» на наше пересувне відділення недодають щоразу три газети, ніяк не можемо розібратися, чому так виходить. Не додаємо то одному, то іншому...

Щоб передплатники не обурювалися, їм уручали примірник іншої газети. Чому ж саме «Панораму»? Видання зареєстроване наприкінці 2016 року, має наклад 39 тисяч примірників і розповсюджується по Чернігівському та Ріпкинському районах, м. Чернігів, його засновником є громадська організація «Рада розвитку регіону», яку очолює Ольга Компанець. У вихідних даних указано телефон для передплати газети, яку роблять безкош­товно. «Панорама» широко висвітлює діяльність народних депутатів Максима Микитася й Сергія Березенка. Приміром, у номері від 17 серпня йдеться про законодавчі ініціативи Максима Микитася та сім тисяч звернень до Сергія Березенка. Чи ж випадковістю є те, що замість «Нашого краю», за який передплатник заплатив гроші, він отримав звіти парламентарів?

Коли верстався номер, 28 серпня, у редакцію зателефонувала передплатниця з Шибиринівки Тереза Козел, якій щойно доставили «свіжу» пресу за... 23 серпня. Замість «Нашого краю» вручили «Вісник Ч». Обурювався житель Ковпити Володимир Помазний: ані «Нашого краю», ані інших газет не доставили. Знову плакала в слухавку Марія Семенівна Апанасенко з Хмільниці:

– Ми старці, я ходжу за допомогою двох палиць, лишають усього, було радіо – відключили, тепер газет немає. Дітко, навіщо нас отак топтати?

Нестабільність у роботі національного оператора зв’язку донедавна працівники редакції «НК» сприймали як тимчасове явище. Ми допускали, що при впровадженні такої масштабної, актуальної й важливої реформи вкрай важко передбачити всі нюанси, тож невдовзі те, що нас не задовольняє, буде враховано та виправлено. Оскільки ПАТ «Укрпошта» була й залишається багаторічним діловим партнером газетярів, про випадки, коли «Наш край» не надходив або доставлявся невчасно, про невдоволення людей ми інформували дирекцію та працівників філії.
Щоби полегшити «діалог» поштарів із клієнтами, а ними є майже всі без винятку жителі Чернігівського району, про проблемні моменти «НК» друкував репортажі, відгуки, відкриті листи й писав, як працюють уже реформовані та пересувні відділення на місцях. Ми телефонували, пропонували, повідомляли. Однак і досі отримуємо повідомлення читачів, які невдоволені роботою реформованої «Укрпошти», часто звучить, що люди задумуються, чи варто їм узагалі передплачувати газети? Не лише «Наш край», ідеться про всі місцеві видання Чернігівщини! Варто нагадати, що редакції не є винятково постачальниками інформації, це підприємства, які сплачують податки в бюджет, надають робочі місця, виконують велику соціальну функцію! Це не бойові партійні листки, які заповнюються переважно матеріалами з інтернету та одним-двома повідомленнями про те, хто справді «працює».
Невже це і є ота державна підтримка, яку обіцяли роздержавленим медіа? Отака інформаційна безпека поблизу Державного кордону?!

– У мене є доставочні картки, керівництво знає, сказали, що має вирішитися на цьому тижні, – обіцяла Олена Борисівна.
Не вірю...

Наталія БУШАЙ



Теги:газета Наш Край, газета Панорама, Сергій Березенко, Максим Микитась


Читайте також



Коментарі (0)
avatar