реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Замість продажу корови втратила 15 тисяч

Зловмисники розміщали в Інтернеті оголошення про продаж товарів, яких насправді не існувало, а отримавши гроші, вимикали телефон. Про це "Сіверщину" повідомив сектор комунації Головного управління Національної поліції в області.

Так, 30 червня по допомогу до поліції звернулася жителька Чернігова і повідомила, що перерахувала 700 гривень шахраєві, який нібито продавав у мережі одягу. Після отримання грошей псевдопродавець припинив відповідати на дзвінки та електронні листи.

В таку саму халепу втрапив і прилучанин, який вподобав собі на сайті безкоштовних оголошень велосипед. Чоловік зробив передоплату в розмірі більше 2 тисяч гривень, але товару так і не отримав. Продавець же ігнорує всі спроби зв’язатися з ним.

Поліція нагадує любителям Інтернет-комерції, що розраховуватися за товар потрібно виключно після його отримання. Це не залишить шахраям жодного шансу.

В Чернігівському районі зловмисник обдурив жінку, яка дійсно продавала корову і розмістила про це оголошення в Інтернеті. Зловмисник довго випитував чи багато тварина дає молока, потім нібито погодився її купити і забажав розрахуватися за покупку електронним переказом грошей. Шахрай скористався довірливістю жінки й по телефону дізнався у господині номер її картки, термін дії та код. Після цього з рахунку жінки зникло майже 15 тисяч гривень.

Правоохоронці закликають громадян ні в якому разі нікому не повідомляти свої банківські реквізити, адже це є конфіденційною інформацією. Адже отримавши ці дані, шахраї протягом кількох хвилин отримають доступ до рахунку й просто вкрадуть всі заощадження.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.



Теги:інтернет- шахрайство, ГУ НП в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar