реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Замироточила ікона чернігівського святого

У храмі рівноапостольного князя Володимира Української православної церкви Київського патріархату, що в селищі Івано-Франковому Яворівського району Львівської області, сталося диво: замироточила ікона преподобного Меркурія – ігумена Бригинського, Чернігівського чудотворця з частинкою мощів цього святого.

 Про це передає власкор ЗІК

До ікони, що замироточила, приходять християни з усієї Львівщини, щоб молитовно випросити в преподобного Меркурія заступництва не лише для себе, своїх рідних та близьких, а й для усієї України.

«Попросила у Меркурія-чудотворця миру та злагоди в державі», – мовила поважного віку жінка, зять якої захищає Вітчизну в АТО.

Церкву відвідали гості з Кам’янко-Бузького благочиння Львівсько-Сокальської єпархії, які взяли участь у відслуженні акафісту перед іконою з частичкою мощей преподобного Меркурія – ігумена Бригинського, Чернігівського чудотворця.

У коментарі власкорові IA ZIK настоятель храму рівноапостольного князя Володимира протоієрей Володимир Дадак розповів, що замироточила ікона преподобного Меркурія – ігумена Бригинського, Чернігівського чудотворця з частинкою мощів цього святого не так давно – опісля того, як у день пам’яті преподобного Симеона Стовпника та початку церковного індикту, святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію в храмі святого рівноапостольного князя Володимира у селищі Івано-Франковому Яворівського району Львівської області.

«Святійший патріарх Філарет з ієрархами та духовенством підійшли до раки преподобного Меркурія Бригинського та проспівали величання святому. Пройшло відтоді небагато часу. І сталося диво, яке першим помітив отець Назарій. Схвильований, він показав мені миро, яке виступило на іконі преподобного Меркурія з частинкою мощів. Ми одразу перенесли образ на чільне місце в церкві – для людського почитання. Запрошуємо християн не лише з Яворівщини, Львівщини, а й з усієї Галичини долучитися молитовно до акафісту преподобному Меркурію Бригинському і помазання святим єлеєм, освяченим на мощах, який відбуватиметься кожного четверга, о 17 годині», – говорить священик.

У відповідь на запитання журналіста, чи можуть приходити до чудотворної ікони й віруючі інших конфесій, – отець Володимир посміхнувся: мовляв, «ми у нашому храмі не перевіряємо, хто якою стежиною йде до Бога…».

А коли власкор IA ZIK поцікавився, чи стародавня – ця ікона преподобного Меркурія, – протоієрей Володимир Дадак сказав, що цьому образу – лише рік з лишком, що його написала на дереві художниця з Дніпропетровська, тепер – Дніпра, пані Тетяна.

«У нашій церкві є ще чимало ікон, серед них – також з частинками мощів, до прикладу: святої Варвари, але замироточив лише образ преподобного Меркурія. Це – велике диво, на яке існують різні погляди. Але немає в християнській релігії більш дивного явища, ніж мироточення ікон. Священики, релігієзнавці, вчені це явище пояснити не можуть. Скоріше за все, розкрити цю таємницю людство не зможе ніколи. Але довкола мироточення завжди відбувалися й відбуваються суперечки та дискусії. Як на мене, то це диво, яке сталося в нашому храмі, має троякий зміст: і якась позитивна звістка, і пересторога, і сльози святого, якому шкода людей, які, де правду подіти, часом не відають, що творять», – розмірковує священик.

А із розмов з яворівчанами, які прийшли у храм рівноапостольного князя Володимира, що у селищі Івано-Франковому – неподалік Львова, просити перед чудотворною іконою преподобного Меркурія заступництва, журналіст дійшов висновку, що домінує у цих молитвах єдине бажання – миру й спокою в Україні.



Теги:Чернігівська єпархія, святий Меркурій, мироточінння ікон, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar