реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Замах на Шефіра: крапка?

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання адвоката ТОВ «Квартал 95» і скасував арешт автомобіля Audi А8L, що визнано речовим доказом у резонансній справі. Про це повідомляє «Главком» із посиланням на ухвалу від 22 грудня.

В автомобілі на момент нібито замху перебував перший радник президента Зеленського Сергій Нахманович Шефір.

За матеріалами справи, на початку жовтня 2021 року згадана автівка потрапила під арешт у рамках кримінального провадження за фактом замаху на вбивство першого помічника президента і співвласника ТОВ «Квартал 95» Сергія Шефіра. 22 вересня минулого року близько 10 години ранку неподалік села Лісники Київської області було обстріляно машину Audi А8L. У той момент у машині перебували Шефір та його водій. За даними слідчих, по автомобілю зловмисники вистрілили, щонайменше18 разів, було поранено водія.

Адвокат ТОВ «Квартал 95» кілька разів звертався до суду з клопотанням про скасування арешту автомобіля, однак суд відмовляв. Цього ж разу представник фірми надав нові аргументи. По-перше, у день накладення арешту на автівку представників ТОВ «Квартал 95» не було повідомлено про розгляд справи. По-друге, всі необхідні слідчі дії, у тому числі експертизи з автомобілем марки Audi A8L, проведено.

«З моменту вилучення транспортного засобу минув досить тривалий проміжок часу, а подальше перебування автомобіля під арештом завдає власнику значної матеріальної шкоди, оскільки він зберігається в умовах, що можуть призвести до його псування, автомобіль не обслуговується та знецінюється. Власник ТОВ «Квартал 95» не має наміру якимось чином приховати, пошкодити, здійснити відчуження власного транспортного засобу або іншим чином перешкодити в проведенні досудового розслідування у кримінальному провадженні, оскільки зацікавлений у встановленні об`єктивної істини у справі», – зазначено у клопотанні адвоката.

Додамо, що, за відомостями бізнес пошукового ресурсу Youcontrol, до січня 2019 року одним із п’яти співвласників фірми був теперішній президент Володимир Зеленський.

В Офісі президента заявили, що напад на Сергія Шефіра – це «демонстрація протидії політиці, яку направлено на істотне зниження традиційного впливу тіньових олігархів».



Теги:Печерський суд, Сергій Шефір, команда ЗЕ, 95 квартал


Читайте також



Коментарі (0)
avatar