реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Залишився вірним у слові, ідеї і вірі

У Корюківській районній бібліотеці за підтримки місцевого «Медіацентру «Свобода слова нового століття», первинної журналістської організації, осередку «Просвіта» відбувся захід, присвячений творчій діяльності місцевого журналіста, письменника, громадського лідера, краєзнавця Віктора Татарина.

Зала була по-сімейному тепла, а про творчу і громадську діяльність Віктора Татарина розповіла бібліограф районної бібліотеки Тетяна Сіренко, повідомивши, що наш земляк має понад двадцять п’ять років творить. Починав свою малу журналістику ще з газети «Зірка». Друкував кореспонденції, замітки, потім – виступав у «Піонерській правді». Від цих газет мав позитивні відгуки. Йому тоді говорили, що з часом ви будете писати й оповідання.

Затим навчався у Сосницькому сільськогосподарському технікумі бухгалтерського обліку. Співробітничав з газетою "Радянський патріот", працював бухгалтером на Корюківському ветсанутильзаводі, не забував про творчість. Саме тоді вимальовувалися сюжети оповідань, бувальщини і Віктор завжди був активним, долучався до громадських рухів.

Згодом почав співпрацювати з газетами "Сіверщина", "Маяк" та "Біла хата", у них друкував не тільки статті, кореспонденції, а й оповідання. Перші серйозні письменницькі оповідання, літературознавчі твори почав друкувати у журналі "Літературний Чернігів".

Вийшла друком книга проза, а за нею у періодиці з'явилося десятки оповідань. Татарин працював власним кореспондентом "Північного вектору", куди періодично подавав свіжі статті, нариси, розслідування про зловживання працівниками сільських влад. У 2014 році Віктора прийняли до Національної спілки журналістів, а до цього у нього були побиття і тільки за те, що він писав критичні статті, які не подобалися його ж знайомим.

Татарин хороший сім'янин - виховує дев'ятьох дітей, деякі з них уже навчаються журналістики і мріють стати успішними репортерами. На цій зустрічі виступив журналіст Віктор Божок, сказав, що Татарин багато досягнув, він має прозові твори, оповідання, повісті, ще на дві-три книги і з роками вони прийдуть до читача, інтерес, без сумніву, буде значний, оскільки літератор знає добре село, характери, важливі подробиці, які потрібні для художніх творів. Пригадав Божок і той рік, коли виходила книга Татарина "Сльоза на склі", яку він редагував та, як і іншим літераторам, шукав спонсорів, і пошуки завершилися успішно, а згодом доводилося чути тільки позитивні відгуки і те, що книга написана талановитою молодою людиною. Усе ж журналістська творчість і громадська діяльність займають найбільше часу - Віктор тісно співпрацює з громадськими організаціями нашого міста, які багато роблять для побудови громадянського суспільства.

Пан Віктор є парафіянином Свято-Вознесенської парафії УПЦ КП м Корюківки. Ревність у вірі, відданість ідеї Єдиної Помісної Церкви в Україні є незмінним пріоритетом в житті письменника. « Віра без діл мертва» - говорить до нас Господь у Священному Писанні. Та Віктор повсякчасно у своєму житті втілює віру любов’ю до Бога і ближніх, добрими ділами. Господь Наш Ісус Христос промовляє : « Так нехай просвітиться світло ваше перед людьми, щоб вони бачили добрі діла ваші і прославляли Отця вашого, що є на небесах». Саме це світло несе серед людей і Віктор, як дар Божий, як той неоціненний скарб, талант даний йому з небесних висот, щоб запалювати серця багатьох, спонукати до благих діл на славу Божу.

Я, як духовний наставник, засилаю Боже благословення на Вас, пане Вікторе, і вашу велику родину, дітей, бо вони також є послідовниками вашої науки, як доброго сім’янина, батька, чоловіка. Бажаю вам здоров’я, наснаги у творчості. Хай Всемилостивий Господь благословляє Вас.

Благочинний Корюківського району протоієрей отець Тарасій БАЇК



Теги:Київський патріархат, Віктор Татарин, Корюківка, громадські активісти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar