реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У Корюківці чудо: оновилася ікона

Увесь час я збирався написати про чудо оновлення ікони Ісуса ХРИСТА в Свято-Вознесенському храмі УПЦ Київського Патріархату, що в Корюківці, та ніяк не вдавалося. Спочатку 14 січня було моє побиття. Потім боротьба з корупційними діями сільського голови. Тільки тепер видалася вільна хвилина віддати Богові борг, який я завинив, було.

Оновлення ікони Господа нашого Ісуса Христа чи не чудо з чудес. Це через матеріальне, видиме, відображається невидиме, Божественне. В це було неможливо повірить. Але це так. Я уже не пам’ятаю, хто цю ікону приніс до храму. І нехай би вона була на видному місці. А то в коридорчику лежала на «шифонерчику» . Ікона потребувала реставрації, вставлення скла.

Чудо оновлення помітили не відразу. У напівтемному коридорі засвітилася прихожанці, волонтерці Олені Козик та іншим жінкам, що плели маскувальну сітку в зону АТО. Оновлення ікони нашого Господа Ісуса Христа – це є добрий знак. Знак того, що все у нас буде добре. І як Христос Воскрес з мертвих, так і Україна воскресла з мертвих. Христос подав знак оновлення Своєї ікони. Лик Спасителя освітився. Зараз час Великого посту, а це перш за все посилена молитва до Господа Нашого Ісуса ХРИСТА. А ще піст духовний і тілесний. Чудо оновлення ікони, як на мою думку, є знаком Воскресіння нашої багатостраждальної України, наших людей, Церкви Господньої задля зустрічі світлого Воскресіння Всевишнього.

Величну подію оновлення ікони Спасителя прокоментував настоятель Свято-Вознесенського храму УПЦ Київського Патріархату отець Тарас Баїк: " На іконі Спаситель усміхається, осіняючи нас своєю немеркнучою благодаттю. Дивлячись на Божественний лик Спасителя, усвідомлюємо Його безмежну любов до нас. Він немовби хоче нам сказати, заспокоїти, що все буде добре. Закликати до єдності в одній Єдиній Помісній Українській Православній Церкві, щоби українці єдиним серцем і єдиними устами славили Отця, Сина і Святого Духа.

Господь допускає чудеса, які людський розум не може осягнути. Бо де діє Божественна благодать, там перемагаються закони природи. Бог хоче укріпити нашу віру, бо інколи ми зневірюємося, втрачаємо віру і відходимо від Бога. Ми по великому рахунку матеріалісти, віримо в те, що бачимо, до чого можна доторкнутися. Уподібнюємося апостолу Фомі, який також не вірив у Воскресіння Ісуса, аж поки не побачив, не доторкнувся до Його животворчих ран. Христос сказав Фомі, що він блаженний бо увірував, та блаженні ті, що не бачать а вірують.

В першу чергу ми повинні бачити духовними очима Господа. Він для того явився вселеній, жив, творив чудеса, зціляв недужих з ложа хвороби і немочі, воскрешав мертвих, Сам, бувши істинним Богом прийняв приниження, страждання, хрест, спис , цвяхи, смерть, щоби нас визволити від страждання. Він Воскрес із мертвих, ставши Первістком серед померлих, щоби нас воскресити останнього дня! Ісус вознісся у славі, та знову прийде тією ж славою судити живих і мертвих, царству Його не буде кінця. В день П’ятидесятниці послав Духа Святого, що предвічно від Отця походить, і Дух Божий і по нині і до віку діє і діятиме в Святій Церкві, яка веде нас до спасіння.

Господь засвідчив, що Дух Божий діє і в нашій Українській Православній Церкві Київського Патріархату, і саме в нашій парафії Свято-Вознесенського храму Корюківки. Господь на своїй святій іконі, показав оновлення, ніби пророкуючи оновлення нашої многострадальної України і Святої Української Церкви свого народу.

Впадуть кайдани поневолення на Україні! Мир Божий прийде на нашу Святу Землю, не буде ворог топтати її. Засяє Вкраїна, оновлена, немов ікона, як символ вічності і Царства Христового. Звістить дзвін церковний радість і мир! Вознесеться наше знам’я перемоги жовто-блакитного стягу , мирне і блакитне небо над Вкраїною, і золото наших хліборобів – безмежний лан пшениці! Прославиться Господь на вільній Богом-даній землі!"

Віктор ТАТАРИН,
Корюківка.



Теги:Чернігівська єпархія, Київський патріархат, Віктор Татарин, Корюківка, оновлення ікони


Читайте також



Коментарі (0)
avatar