реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Захистити Молдову, повернути Білорусь білорусам

У відповідь на агресивні заяви Росії в бік Молдови, Україна має чітко заявити, що збройно обстоюватиме суверенітет Молдови.

Молдова наш історичний союз на півдні, який має геополітичне значення для нашої безпеки на південному фланзі.
Тому будь-яка збройна провокація проти сусіда буде поштовхом для проведення української військової операції в Придністров’ї з метою повернення цієї території під повний суверенітет Молдови та забезпечення прав українців, які там проживають історично.

Україна не повинна повторювати досвіду програного фронту російсько-української війни в Білорусі.
Коли наша держава не лише мовчки спостерігала за тим як Росія поглинає Білорусь, але й постійно злочинно робила ставку на Лукашенка (головного агента Путіна), а не на білоруську націю.

Нині вважаю помилковим емоційне відкидання всього білоруського, формування комплексу колективного звинувачення братнього білоруського народу.

І вина України є в тому, що наша країна переважно мовчки спостерігала як Білорусь насильно перетворювали в російську колонію.

Тому в другій фазі російсько-української війни на білоруському фронті Україна зобов’язана підтримати усі національно-визвольні змагання білорусів, усунення диктатури Лукашенка і фактичної російської окупації.
Білоруси вже нині мають знати, що у випадку розгортання національно-визвольної Революції поряд з ними будуть не лише українські добровольці але й регулярна українське армія.

Вільна незалежна білоруська Білорусь є запорукою геополітичної безпеки України (і балтійських країн теж) на північному для нас фланзі.

Відбити навіть намір Росії вжити агресію щодо Молдови та підтримати навіть збройно у поновленню повного суверенітету над Придністров’ям - завдання на південному фланзі.

Геополітичні інтереси України і Росії діаметрально протилежні. Ми бажаємо всім окупованим народом стати собою, здобути та захистити суверенітет, відновити ідентичність.Ми умовно продаємо «свободу», Росія втюхує рабство.
Рабство геть не конкурентний товар, але і свобода мусить цілепокладатися і бути з кулаками.

Не біймося вже зараз сказати, що кожен поневолений Росією народ отримає пряму збройну підтримку України.

Навіть буряти, які напевно переплутали, що це не ми, а Росія відібрала в них землю, мову, віру і честь…

Здобуття суверенітетів усіма поневоленими народами, деконстукція імперії, демілітаризація агресора, денацифікація глибоко враженого імперіалізмом росіян - наші ключові завдання.

Юрій СИРОТЮК



Теги:Україна - Білорусь, широка війна, Юрій Сиротюк, розпад Росії, Україна - Молдова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar