реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Захисникам України виділяють ділянки для будівництва

Землевпорядники розпочали роботу з визначення земельних ділянок для надання військовослужбовцям, які захищають схід України

Військовослужбовці Збройних Сил України, Нацгвардії, Держприкордонслужби та інших правоохоронних органів, які нині на півдні та сході держави захищають цілісність України, отримають земельні наділи. Голова Держземагентства України Сергій Рудик дав доручення всім керівникам територіальних органів земельних ресурсів прискорити роботу із визначення масивів земель державної або комунальної власності, придатних для будівництва й обслуговування жилого будинку, ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва для надання родинам військовослужбовців.

Землевпорядники Одеської, Миколаївської, Херсонської, Черкаської та решти областей уже розпочали активну роботу з передачі родинам військовиків відповідних земель. Отже невдовзі захисники Батьківщини в усіх областях країни зможуть безкоштовно отримати земельну ділянку. Сергій Рудик зазначив, що нині система соціального захисту військовослужбовців потребує удосконалення. Реалізація ініціатив земельного відомства сприятиме підтвердженню статусу військовика як громадянина, що знаходиться під особливою опікою держави.

З приводу реалізації нової соціальної програми Сергій Рудик повідомив: “Наше завдання просте і зрозуміле: знайти хороші, придатні для використання ділянки для громадян, які сьогодні ризикують своїм життям. Я розумію, що цим не можна обмежуватися, бо важко оцінити ту роль, яку ці люди відіграють у нашому житті, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. Слід зважити й на те, що родини військовиків по 10, а то й 20 років чекають на отримання житла. Таким чином, ми хоча б частково компенсуємо з боку держави ті зусилля, яких докладають військовики, які сьогодні боронять спокій українського народу”.

Прес-служба Держземагентства України



Теги:соціальний захист військовослужбовц, російська окупація, Держземагентство, землі запасу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar