реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Заява Української Народної Партії з приводу вироку Юлії Тимошенко

Українська Народна Партія вважає судовий процес і винесений вирок Юлії Тимошенко проявом політичних переслідувань щодо лідера опозиційних сил, що суперечить практиці будь-якої демократичної країни.

Українська Народна Партія наголошує: усі дії сторони обвинувачення, а також чисельні порушення прав сторони захисту під час розгляду справи є нічим іншим, як демонстрацією зневаги чинної політичної влади до принципів справедливого судочинства і права громадянина на судовий захист.

Українська Народна Партія переконана: своїми діями чинна влада створює умови для міжнародної ізоляції країни, завдає непоправної шкоди іміджу держави та ставить під загрозу підписання угоди про асоціацію з ЄС, а між тим потенційні економічні втрати від такої ізоляції значно перевищують шкоду, про яку йдеться у вирокові Тимошенко.
Окрім того, Українська Народна Партія наголошує: поряд з Тимошенко на лаві підсудних мав би бути кожен, хто в різні часи зраджував національні інтереси України: підписував Харківські угоди, здавав ядерну зброю, Чорноморський флот, заощадження вкладників Ощадбанку СРСР та активи Радянського Союзу.

Українська Народна Партія стверджує: якщо маніпуляції із судовою гілкою влади в інтересах однієї політичної сили продовжаться, це призведе до втрати легітимності владної команди і, не виключено, до соціальних заворушень. Відповідальність за такий розвиток подій у країні повністю нестиме чинна влада.

Прес-служба УНП





Коментарі (0)
avatar