реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Заява СБУ: політики, досить піаритись на темі сепаратизму!

Останнім часом набирає обертів провокативна кампанія зі спекулятивними заявами окремих політиків на тему сепаратизму і тероризму в Україні.

Своїми діями новоявлені «Робін Гуди» (або «мисливці за головами політичних конкурентів») під гаслом "тримай злодія!" роблять непоодинокі спроби втягнути СБУ в свої політичні «розбірки».

Змушені констатувати, що, незважаючи на усі голосні обіцянки, ніхто з цих політиків не надав до СБУ жодного конкретного факту протиправної діяльності. Сьогодні фактично усім стало зрозуміло, що «інформаційні бомби» та безвідповідальні заяви переслідують зовсім інші цілі. Це робиться заради підняття власного політичного рейтингу та покращення іміджу, який за незалежними від СБУ причинами суттєво похитнувся.

Служба, як ніхто інший, чітко усвідомлює загрозу сепаратизму. Ми реагуємо на кожен такий прояв негайно і у межах своєї компетенції. Причому не перекладаємо свої функції на інші правоохоронні органи, але кожного дня надаємо своїм колегам (часто ініціативно) усю можливу підтримку та допомогу. Нам є чим звітувати, і це не безвідповідальні інформаційні «вибухи». Ми доводимо професіоналізм щоденною працею на захисті безпеки суспільства і держави, у тому числі ціною життя і здоров’я наших співробітників. У протистоянні з агресором ми вже втратили 16 колег, більше сотні – отримали поранення.

Нагадаємо, що СБУ суворо дотримується законодавчо визначеного принципу позапартійності, під яким слід розуміти не лише недопущення політичного переслідування, але й попередження спроб втягування у політику. Вважаємо подібні дії деструктивними та такими, що грають на руку агресору. Черговий раз заявляємо, що Служба безпеки України готова у рамках наданої компетенції та в межах правового поля невідкладно відреагувати на усі конкретні ФАКТИ протиправної діяльності.

Але ще раз нагадуємо для деяких безвідповідальних політиків (особливо для тих, хто не має юридичної освіти), положення частини 1 статті 2 КК України: «Підставою кримінальної відповідальності є вчинення особою суспільно небезпечного діяння, яке містить склад злочину, передбаченого цим Кодексом».

І наостанок. Навіть в умовах російської агресії та пов’язаних з нею викликів Україна має залишатися правовою державою. Тому СБУ працюватиме виключно в рамках повноважень, визначених Конституцією та законами України, чітко виконуючи завдання Президента України щодо забезпечення законності у діяльності усіх гілок влади. Ми не дамо втягнути себе у політичні «ігри», тим більш використати потенціал та позитивний імідж СБУ в суспільстві для рейтингових баталій окремих політиків.

Нагадуємо, що кожен громадянин має можливість повідомити в СБУ про будь-які загрози терористичного, сепаратистського або корупційного характеру на гарячу лінію Служби 0 800 501 482 або електронною поштою [email protected].

Прес- служба СБУ



Теги:Сепаратизм, тероризм, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar