реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Тероризм у чорнобильській зоні

Зараз у Чорнобильській зоні відбувається ТЕРОРИСТИЧНИЙ АКТ.

В самому центрі закритої, забрудненої радіацією території відбулись підпали сухої трави в декількох місцях.

Коли горить чорнобильська природа, у повітря здіймаються радіонукліди, які вже встигли піти у землю за 34 роки після аварії. З димом ці радіонукліди розносяться за вітром. Залежно від інтенсивності пожежі та вітру – чи залишаючись в межах Чорнобильської зони, чи виходять навіть до територій сусідніх держав.

Тобто, завдяки паліям, радіонукліди, на локалізацію яких тисячі людей поклали своє здоров'я і навіть життя, виходять за межі Чорнобильської зони і розносяться по населеним пунктам.

Тому підпал в Чорнобильській зоні - це ТЕРРОРИЗМ. Національного масштабу чи навіть міжнародного.

Зараз в Чорнобилі карантин. Там немає працівників підприємств. А на території радіоактивного с.Чистогалівка, де відбувся один з підпалів, немає жодного офіційного відвідувача навіть коли зона працює на повну. Це глухомань, де ходять тільки нелегали.

Всі знають, що за останні роки через бездіяльність відповідальних структур, зона перетворилась на майданчик для самореалізації нелегалів-вандалів. Вони регулярно влаштовують акції вандалізму, знищуючи пам'ятки та об'єкти, які зараз проходять процедури включення в списки всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Та навіть хизуються, відкрито заявляючи у соцмережах про свою участь у підпалах Чорнобильської зони!

Я звертаюся до Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ з вимогою виконання своїх обов’язків:
1 - внесення відомостей про кримінальне правопорушення за статтею ККУ №258 «Терористичний акт» до ЄРДР та відкриття кримінальної справи,
2 – негайне розслідування всіх вже відомих заяв та фактів підпалу в Чорнобильській зоні,
3 – знаходження та притягнення до кримінальної відповідальності всіх причасних до вказаних фактів осіб,
4 – подальше упередження можливості скоєння подібних злочинів.

Також звертаюсь до Володимира Зеленського та Офісу Президента України.
Прийшовши до влади, ви приділили багато уваги розвиту Чорнобильського туризму. Ваш наказ №512 стимулював реальні зміни, яких так довго чекав Чорнобиль. За уваги ваших міністрів та відомств, нарешті зрушили з місця наші ініціативи з надання Зоні статусу всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Ми нарешті змогли відкрити нові туристичні маршрути та навести лад в Чорнобильському туризмі, який є міжнародним обличчям туристичної України.

Зараз все це ПРОСТО ЗГОРАЄ.

Я прошу вас взяти під особистий контроль дії силових структур щодо викладених вище фактів.

Ярослав ЄМЕЛЬЯНЕНКО



Теги:тероризм, СБУ, пожежі, Чорнобильська зона


Читайте також



Коментарі (0)
avatar