реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Заборона РПЦ? Рішення ні про що...

Щойно Чернігівська обласна рада більшістю голосів прийняла рішення Про заборону Московського патріархату на території Чернігівської області!

Це стосується заборони Російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною Російської православної церкви.

Це рішення не для виконання, а для піару. Бо виконати його неможливо - формально скажуть, що РПЦ на території області нема. Проте, якби була українська влада, то багато чого зробити можна було б навіть з цим рішенням - бо багато парафій ще мають статути з МП. Проста перереєстрація позбавила б московську церкву півсотні, якщо не більше парафій в області. Але для цього треба політичну волю. А вона в тих, хто рейдернув у товариства "Просвіта" приміщення, спрямована в іншу сторону...

Василь ЧЕПУРНИЙ

PS Деякі чернігівські і районні телеграм-канали розповсюдили новину про нібито прийняте обласною радою рішення Про заборону Московського патріархату на території Чернігівської області.

Насправді, депутати Чернігівської обласної ради прийняли лише Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій!



Теги:УПЦ МП, Василь Чепурний, Чернігівська обласна рада, чернігівська Просвіта


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Обласна рада може ухвалити рішення про передачу храмів, що є на балансі Управління містобуд.і арх. ЧОДА, парафіям ПЦУ. Наприклад, в Ічні.
avatar