реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

За свободу України будуть боротися і карели?

На тижні вітчизняний інформаційний простір сколихнула звістка про появу у складі Сил оборони України окремого Карельського національного батальйону (https://t.me/karjalavapaa/9); хто і як його формує при цьому невідомо.

Ініціятори стверджують, що «гуртують охочих зробити свій внесок у справу боротьби за свободу та незалежність Карелії від Росії, які можливо досягти тільки зі зброєю у руках». Прикметно, але добровольці, охочі стати до лав майбутнього підрозділу, крім міцного здоров'я й відсутності залежности від шкідливих звичок мусять також віддано сповідувати "традиційні нордичні цінності" (на жаль, без чіткого уточнення, що мається на увазі).

Цілком імовірно, що потенційним фронтовикам стануть у пригоді настанови теоретиків і практиків розбудови самостійної Великої Фінляндії «від моря [Балтійського] до моря [Білого]» минулого століття. Тогочасна ідеолоґія фінських націоналістів (як от Еліас Симойокі) ґрунтувалася на лютеранських принципах суспільної солідарности та методах прямої дії щодо опонентів із лівого табору. Сьогодні ці останні, як і 100 років тому досі загрожують національній безпеці не тільки Суомі та Європи, а й усьому світові не менше за РФ.

Війна – справа мужніх і хоробрих, чиї серця сповнені прагненням справедливости, особливо окропленої кров'ю полеглих пращурів у боях проти загарбників зі Сходу. Нова (сучасна) доба приносить із собою і нові обов'язки, де попри все лишається велике місце для відвертого героїзму та святости. Попри будь-які спроби москалів розсварити українців з іншими народами, зокрема десятиліттями пригнобленими фіно-уграми у межах РФ, не зупинимося на досягнутому, продовжуючи справу славних попередників, бо імперія з осердям у Кремлі неодмінно буде зруйнована!

Центр дослідження Фінляндії



Теги:широка війна, Україна - Фінляндія, карели, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar