реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

З семи років ріс без матері...

Результатом вивчення прокурором даних, які характеризують особу неповнолітнього злочинця, стало рішення ініціювати перевірку повноти його соціального захисту. А саме, чи належно компетентні державні органи здійснюють соціальний супровід і контроль щодо цього підлітка, який у 16 років живе сам.

…У березні цього року в Чернігові двоє неповнолітніх у вечірній час пограбували жінку, яка йшла по провулку Стриженському ‒ відібрали в неї сумку. Злочин було розкрито. Один з грабіжників вирішив переховуватися від слідства і зараз знаходиться в розшуку, а інший постав перед судом.

При вивченні даних, які характеризують його особу, було встановлено, що неповнолітній 1997 року народження злочин вчинив уперше. На обліку міліції у справах дітей раніше не перебував. Натомість, перебував на обліку соціальної служби як дитина, що опинилася в складних життєвих обставинах у зв’язку з ухиленням батьків від виконання батьківських обов’язків.

З семи років хлопець ріс без матері, яка померла. У п’ятнадцять, з березня цього року, залишився і зовсім сам, бо батька було позбавлено волі за вбивство співмешканки. Як показало обстеження умов проживання підлітка (в одному з сіл області), в його хаті брудно, харчі відсутні, город не обробляється. Хлопець є учнем професійного навчального закладу, розташованого в іншому районі Чернігівщини. Саме заклад і є його офіційним піклувальником. Проте, скоєння підопічним злочину в Чернігові невдовзі після важких подій у житті свідчить про те, що належної уваги вихованцю там все-таки не приділялось.

При визначенні йому міри покарання державний обвинувач і суд врахували ці факти, а також думку потерпілої, яка на максимально суворій мірі неповнолітньому не наполягала. Тому суд визнав за можливе призначити йому покарання нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції частини статті: позбавлення волі на строк у 3 роки з дворічним іспитовим терміном.

Але тепер юнаку треба скористатися шансом і налагодити життя. Сільська рада, навчальний заклад, соціальні служби та інші відповідні державні органи зобов’язані йому в цьому повноцінно допомогти.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова



Теги:прокуратура Чернігова, сирітство, соціальний захист


Читайте також



Коментарі (0)
avatar