реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

З Кузбасу починається революція?

"В то время, как на нас делают миллиарды долларов, на которые потом строят себе дворцы и виллы, в которых потом гуляет наш премьер-министр, мы сотнями гибнем в шахтах, наши люди губят себя за копейки.

Последние события в Междуреченске стали для нас последним доводом - дальше терпеть нельзя.
Мы не будем рабами, рабочим скотом, с которым можно не считаться, как бы это не хотелось некоторым правящим людям. Мы устали от рабства и унижения. Хватит!", -- ні, це не звернення української опозиції. Це -- початок заяви Центрального штабу жителів Кузбасу у Росії.

Після аварії на найбільшій шахті Росії, коли міліція розігнала демонстрантів і кількох з них побила та заарештувала, виник Центральний штаб Спілки жителів Кузбасу, який оголосив, що має ініціативні групи в 15 містах краю. Штаб вимагає від президента Росії негайного звільнення всіх заарештованих, припинення брехливої кампанії в центральних російських ЗМІ, припинення переслідування за профспілкову діяльність, виведення з Мєждурєченська привезених міліціянтів. Д,Мєдвєдову кузбасці ставлять ультиматум -- відповідь чекають до 21 травня.

" Обращаемся ко всем жителям России, в связи с тем, что мы находимся в информационной блокаде, наши форумы и группы в социальных сетях заблокированы ФСБ, а что остаются, кишат платными наемниками, работниками гос.структур и милиционерами, которые выдают себя за обычных жителей и обманывают людей и страну своей ложью", -- говориться в заяві, розміщеній на сайті радіо "Эхо Москвы". Протестанти попереджують міністра внутрішніх справ Нургалієва та губернатора Тулєєва, що більше так "жартувати", як це було з розгоном демонстрації, вони не дадуть.

Центральний штаб призначив вихід на вулиці міст 22 травня. Кольором повстання обрано білий -- жителів міст закликають виготовити пов"язки та створювати осередки ЦШ. Опозиціонери не сприймають партій і беруться самі за боротьбу.




Теги:протести в Росії, Мєдвєдєв, Шахти, Мєждурєченськ, Кузбас, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar